Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

“Svako ko se ogriješio o narod, mora da odgovara u skladu sa zakonima, toga je ovaj narod željan”

“Ljudima je dosta ove politike koju vodi režim i koja nema nikakvog smisla”

“Moja osnovna poruka je da moramo da srušimo ovaj režim da bismo ovdje ostali i opstali, da bi se rađali, živjeli, radili, stvarali porodice, da bi Republika Srpska bila bolje mjesto za život”, poručila je narodna poslanica Jelene Trivić, koja je večeras kao gost govorila na javnoj tribini Pokret ”Za pravdu i red”, Nebojša Vukanović.

“Ljudima je dosta ove politike koju vodi režim i koja nema nikakvog smisla. Jedan dan izlaze iz Oružanih snaga BiH, drugi dan razgovaraju sa (Draganom) Čovićem i (Bakirom) Izetbegovićem, onda kažu neće se vratiti u institucije, pa se vrate u institucije bez ikakvih izmjena nametnute odluke Visokog predstavnika. Ali ono što je osnovno jeste da je ovdje loš ekonomski standard, da korupcija cvjeta, da su mnoge negativne promjene u društvu i treba ih mijenjati”, istakla je Trivić poručivši da je večeras došla da podrži Vukanovića i ljude oko njega  za koje vjerujem da su iskreni opozicionari.

“Tražila sam riječ, kavalifikaciju, kada nam kažu “ma vi samo pričate kriminal i korupcija, ali to su oni uveli kao model ponašanja i narod se navikao”, ali oni koji su se drznuli da pljačkaju u oblasti zdravlja, tamo gdje se ljudi liječe, gdje smo svi mi nekada pacijenti, oni koji su se na tome bogatili nisu samo kriminalci, nego zločinci, jer rade direktno protiv zdravlja vlastitog naroda i takve treba poslati u političku prošlost i u skladu sa zakonom kazniti”, ističe Trivić i dodaje “Svako ko se ogriješio o narod, mora da odgovara u skladu sa zakonima, toga je ovaj narod željan. Danas je gram pravde vrijedniji od tone zlata”.

Prisutnima su se, pored Vukanovića i Jelene Trivić obratitili i aktivisti pokreta te neki od kandidata ovog pokreta za poslanike u NSRS, u izbornoj jedinici 3 koju, pored Banjaluke, čine Petrovac, Čelinac, Istočni Drvar, Ribnik, Mrkonjić Grad, Jezero, Kneževo, Kotor Varoš, Šipovo i Kupres.
Napomenimo da je Vukanovićeva najavio da će se posebna pažnja na večerašnjoj tribini posvetiti razgovoru o načinu djelovanja i borbi za suštinske promjene, te o tome da li su svi viđeniji opozicionari iskreni i spremni zaista ući u jednu takvu borbu.