Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Svislajon iznio ozbiljne optužbe na račun Nove banke: Zaštitićemo Poslovni sistem i radnike od pljačke!

Kompanija “Swisslion Takovo” izdala je saopštenje za javnost, pravosudne organe, vlasnike Nove banke a.d. Banjaluka i predsjednika Nadzoronog odbora Olimpijskog centra “Jahorina” i vlasnika “Nedomex” d.o.o. Pale.

Saopštenje, koje potpisuju generalni direktor “Swisslion Takovo” za BiH Milica Mijanović i direktor “Swisslion” Trebinje Aleksandar Kojović, prenosimo u cjelosti:

“Mi, zakonski zastupnici Poslovnog sistema “Swisslion Takovo” Bosna i Hercegovina i Swisslion d.o.o. Trebinje, obavještavamo gore navedene o sljedećem:

Nakon sagledavanja činjeničnog stanja o sporovima sa Novom Bankom a.d. Banja Luka pred nadležnim sudovima, obavijestili smo zaposlene u Poslovnom sistemu “Swisslion Takovo” Bosna i Hercegovina koji zapošljava preko 1.700 radnika, kao i osnivače Swisslion d.o.o. Trebinje, o pokušaju pljačke od strane Nove Banke a.d. Banja Luka i privrednog društva “Nedomex” d.o.o. Pale.

Poslovni sistem “Swisslion Takovo” Bosna i Hercegovina nije dužnik Novoj Banci a.d. Banja Luka, kako ga pravosuđe tereti. Naime, aktiviran je Ugovor o jemstvu koji je pravno nevažeći akt i uspostavljena blokada računa Swisslion d.o.o. Trebinje, koja traje duže od godinu dana.

Swisslion d.o.o. Trebinje nikada nije uzeo nijednog pfeninga kredita od Nove Banke a.d. Banja Luka.

Upoznati smo sa činjenicama da su advokati, zastupnici Swisslion d.o.o. Trebinje podnosili krivične prijave za organizovani kriminal i podnosili tužbe i žalbe da bismo zaštitili zakonske interese Swisslion d.o.o. Trebinje, ali uzalud. Pravosuđe ne interesuje činjenica da Swisslion d.o.o. Trebinje nije dužnik, i da su svojim presudama odveli Swisslion d.o.o. Trebinje u stečaj.

Očigledno da pravna država ne funkcioniše, zato smo prinuđeni mi zaposleni da preduzmemo sve mjere i koristimo zakonska i sva druga raspoloživa sredstva, jer moramo zaštititi Poslovni sistem “Swisslion Takovo” od pljačke, zaštititi svoja radna mjesta i materijalnu egzistenciju naših porodica.

Upozoravamo sve nadležne organe da ni po koju cijenu nećemo dozvoliti pokrenutu organizovanu pljačku Poslovnog sistema Swisslion u Trebinju, jer je očigledno da je cilj da se uništi i opljačka jedini uspješan poslovni sistem u Republici Srpskoj, nosilac privrednog razvoja cijele Hercegovine.

Istina je da je Rodoljub Drašković izgradio Poslovni sistem “Swisslion Takovo” u Bosni i Hercegovini i otvorio 1.700 radnih mjesta, a obaveza nas zaposlenih je da radimo, i da ga štitimo od svake vrste pljačke.

Zahtijevamo da Nova Banka a.d. Banja Luka u roku od dva radna dana skine blokadu sa pravnog lica Swisslion d.o.o. Trebinje i vrati opljačkani novac.

Zahtijevamo hitno otvaranje postupka stečaja nad privrednim društvom Swisslion d.o.o. Trebinje, kako bismo dokazali da Nova Banka a.d. Banja Luka nije povjerilac i da Swisslion d.o.o. Trebinje nije dužnik”.

Povezane vijesti

Još se čeka na izgradnju trebinjske Gimnazije (Video)

admin

Među 50 najmoćnijih u Srpskoj našla se i tri Hercegovca

admin

Rodoljub Drašković uputio OTVORENO PISMO SINDIKATIMA I RADNICIMA IAT-a

admin

Radnici pozvali Draškovića da preispita odluku o napuštanju

admin

Ćurić: Nećemo klečati pred Draškovićem

admin

Šta kažu građani Trebinja i akteri izbornog procesa o izbornom danu (Video)

admin