Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Tamindžija: Aerodrom u Trebinju najznačajniji projekat u istoriji Hercegovine

Narodni poslanik u NSRS Ilija Tamindžija je rekao da je aerodrom u Trebinju najznačajniji strateški projekat u Hercegovini.

Istakao je da je Srbija prepoznala značaj ovoga projekta, te da je ovo rezultat najboljih odnosa Republike Srbije i Republike Srpske. Tamindžija je rekao da protivnici gradnje aerodroma traže alibi u broju stanovnika i putnika, te da u blizini Trebinja postoje još četiri aerodroma. Dodao je da u trebinjskom aerodromu ne treba tražiti nikakvu alternativu, već partnerstvo sa hrvatskim i crnogorskim primorjem.

Narodni poslanik Tamindžija je dodao da je gradnja aerodroma planirana još u vrijeme Jugoslavije, ali da su tada Hrvatski lobiji bili jači te je tada i izgrađen aerodrom u Ćilipima.

Posdjetio je na to da Vlada Srbije značajno ulaže u RS poslednjih godina, te da su neki od najznačajnijih projekata rezultat saradnje Srpske i Srbije duhovni centar u Mrkonjićima, Stari grad u Trebinju, Кulturni centar Nevesinje, Vodovod u selu Baljci u Bileći te značajna ulaganja u Saborni hram u Mostaru.

Tamindžija ističe da će Hercegovci ali i svi ostali pamtiti Vladu predvođenu SNSD-om po tri najznačajnija projkta, a to su tunel Čemerno, projekat Gornji horizont i aerodrom u Trebinju.

Herceg TV

Povezane vijesti

Ryanair najavio 79 linija iz Hrvatske, evo u koje gradove možete iz Dubrovnika

admin

AIR Serbia i ovog ljeta leti prema Dubrovniku i još pet hrvatskih aerodroma, evo detalja

admin

Dobroslavić o gradnji aerodroma u Trebinju: Ne želimo se miješati u njihovu odluku, ali nije nam drago

admin

Franković ponovo o aerodromu Trebinje: Srbija ima neke namjere za koje ne znamo kakve su

admin

Freebird pokreće 13 charter linija iz Dubrovnika, evo prema kojim gradovima

admin

Što kažu Dubrovčani o gradnji trebinjskog aerodroma?

admin