Grad Trebinje
Region

“To Montenegro” – nova crnogorska avio-kompanija

Crnogorska vlada će danas početi proces osnivanja nove avio-kompanije, izjavio je ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić.

On je naveo da će se truditi da Montenegro erlajns (MA) zadrži najbitnije linije bar još 30 do 60 dana.

“Status je nedefinisan, želimo da održimo MA u životu samo do formiranja nove kompanije. Naš stav je jasan, treba nam nova kompanija. Crna Gora je turistička zemlja i moramo da imamo nacionalnu avio-kompaniju”, istakao je sinoć Bojanić za TV “Vijesti”.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati “To Montenegro”.

“Imaćemo novu kompaniju koja će da se vodi onako kako treba. Zvaće se ‘To Montenegro’ ili u prevodu ‘Za Crnu Goru’ “, dodao je.

Biće potrebno šest do devet meseci da se sve u vezi sa novom avio-kompanijom završi, rekao je Bojanić i dodao da računa da će to biti urađeno i ranije.

“Dali smo zvanični dopis Evropskoj komisiji da nam pomogne u tom procesu. Planiramo i da određen deo osoblja preuzmemo u novu kompaniju. Optimisti smo da ćemo to uraditi u tom roku uz pomoć Evropske komisije i neke velike evropske avio-kompanije”, kazao je Bojanić.

Upitan da li traže finansijsku pomoć od EK da bi se održali najfrekventniji letovi, on je kazao da će pokušati da sa osnivačkim kapitalom planiranim za osnivanje nove kompanije kupe deo opreme MA.

“Sve je to na ivici poštovanja Zakona o zaštitti konkurencije ali ne radimo to na svoju ruku i pazimo se da sve bude u skladu sa propisima”, rekao je ministar.