Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Trebinje dobilo novo šetalište: Završeno asfaltiranje ulice pored Ćatovića kraka

U naselju Rastoci danas je završena saobraćajnica između dva mosta u dužini od 450 metara, od mostića preko pridvoračkog kraka do mosta glavne saobraćajnice, u okviru projekta uređenja Ćatovića kraka, koji finansira preduzeće „Hidroelektrane na Trebišnjici“.

Prema riječima direktora HET-a Gordana Mišeljića vrijednost radova je 160.000 KM, a vrijednost cijelokupnog projekta uređenja Ćatovića kraka je 2,15 miliona KM bez PDV-a.

„Uređena je šetališna staza, oborinska voda, fekalna kanalizacija i dio rasvjete. Urađen je parapetni zid, pa stanovništvo ovog dijela Trebinja neće više imati problem sa velikim vodama. Urađen je jedan mostić koji spaja ovo ostrvce koje se nalazi u rijeci Trebišnjici sa ovom saobraćajnicom“, rekao je Mišeljić.

On je dodao da ovaj projekat ima veliki značaj.

„Povećavamo propusnu moć rijeke Trebišnjice, nekih 60 kubnih metara vode u sekundi i dobijamo jednu savremenu šetališnu stazu. Cjelokupan projekat uređenja Ćatovića kraka biće završen u narednih mjesec dana. Ostalo je da izvođač radova ugradi hidromašinsku opremu koja je već naručena, zatvarač koji će regulisati količinu vode koja ulazi u krak i da zazeleni površine sa desne nizvodne strane kraka“, naveo je Mišeljić.

Gradonačelnik Mirko Ćurić rekao je da je ovo vrlo važan projekat za grad, te da ovaj dio Trebinja dobija sasvim novi izgled.

„Kada se sve završi biće dužina staze 1.100 metara, to je značajno za ljude koji su u Trebinju ali i za turiste. Ovo je jedno šetalište koje će sigurno biti na ponos svih nas“, istakao je Ćurić.

Mještani Branislav Rajković i Mihajlo Đurica kažu da su se ovim projektom riješili muka sa visokim vodostajem i prašinom, te stalnog straha zbog poplava.

“Od danas živimo u najljepšoj ulici u Trebinju, sa najljepšim šetalištem. Velika zahvalnost gradu Trebinju, Het-u, Elektroprivredi i Hercegovina putevima koji su podržali ovaj projekat“, naveo je Rajković.

„Našim mukama sa prašinom i poplavama je kraj. Ovo uređenje je nije samo značajno za našu ulicu, već i za cijelo Trebinje”, rekao je Đurica.

radiotrebinje.com

Povezane vijesti

Od željezničkog mosta do brane Gorica uskoro novo šetalište

D D