Grad Trebinje
Košarka

Trener Hea Boris Jokanović podržao košarkaše koji štrajkuju

Košarkaši Hea i dalje su u štrajku, pa neće putovati na utakmicu Prve lige Republike Srpske protiv Slobode u Novom Gradu ovog vikenda.

Trener bilećke ekipe Boris Jokanović, koji je jedan od sinonima ovog kluba, stao je uz svoje igrače, kojima se duguju tri plate i nada se da će konačno imati sluha za njihove probleme.

– Situacija unutar ekipe je super, ali u klubu nije ni izbliza. Godinama traje borba sa finansijama, mučimo se da preživimo jer nemamo podršku opštine i privrednih subjekata. Kasni nam treća plata i nema naznaka da će uskoro biti isplaćena i da će se klub finansijski konsolidovati. Ranije nam je pomagala Igokea da privedemo sezonu kraju, ali ne može ni ona da nas stalno “vuče za sobom” – izjavio je Jokanović.

Naglasio je da su njihove potrebe minimalne, oko devet hiljada maraka mjesečno za sve uzrasne kategorije, putovanja, domaćinstva utakmica…

– Kriza je na sve strane i radimo za mrvice, ali, nažalost, ni to ne možemo da dobijemo. Svih 12 igrača u timu su domaći momci, kao i članovi stručnog štaba, koji su tu najviše iz ljubavi prema sportu i klubu, ali od ljubavi se ne živi. Treba imati u vidu koliko je dobrih igrača poteklo iz Bileće, koja je malo mjesto, ali ima mnogo talenata koji rade u teškim uslovima i ne mogu se u potpunosti posvetiti treningu – naglasio je Jokanović.

Prema njegovim riječima, klub je najbolji ambasador Bileće.

– Žao nam je što u medijima pričamo o našim problemima i tražimo pare da preživimo, a ne o dobrim rezultatima ili podvizima. Ne vidim rješenje kako da idemo dalje, a ako neko smatra da sam ja prepreka za normalno funkcionisanje kluba, prvi ću otići, pa da Heo ponovo bude onaj pravi – kazao je Jokanović.

Glas Srpske

Povezane vijesti

Bilećki vatrogasci protestuju, čule se i vatrogasne sirene

D D

PRIČE S KAMENA: Dragan Vukoje – fizioterapeut (Video)

admin

Odbojkašica Dajana Bošković za “Glas Srpske”: Tati Ljupku najteže padaju naši porazi

admin

Dugovi prethodne vlasti Bilećanima stigli na naplatu: Neminovna otpuštanja radnika

admin

Pogoršana epidemiološka situacija, djeca među zaraženima virusom korona u Bileći

admin

JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje sekretara Skupštine opštine Bileća

admin