Grad Trebinje
Hercegovina

U Bileći budžet opštine oštetili za 47.250 KM

Policija u Trebinju dostavila je Okružnom javnom tužilaštvu u ovom gradu izvještaj protiv dva lica zbog sumnje da su 2019. godine, vršeći funkcije ovlaštenih službenih lica u opštini Bileća, zloupotrebom položaja oštetila opštinski budžet za 47.250 KM.

“Ova lica se terete da su tokom 2019. godine suprotno odredbama Zakona o javnim nabavkama omogućila da dva preduzeća ostvare protivpravnu imovinsku korist od oko 47.250 KM na štetu budžeta opštine Bileća i time počinila krivična djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja i nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima”, saopšteno je iz Policijske uprave Trebinje.

Lice čiji su inicijali M.A. osumnjičeno je da je počinilo krivično djelo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja i nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima.

Izvještaj je podnesen i protiv lica čiji su inicijali R.P. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo nezakonito davanje pogodnosti privrednim subjektima.

M.A. se tereti da je bez objavljenog oglasa izvršio dodjelu stipendija, te time omogućio sticanje protivpravne imovinske koristi pojedinim licima u ukupnom iznosu od 4.600 KM.

Prema nezvaničnim saznanjima riječ je o bivšem načelniku opštine Bileća Miljanu Aleksiću i nekadašnjem načelniku opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Radenku Popari.