Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

U ČAST VELIKOM GLUMCU Osvanuo još jedan mural posvećen Nebojši Glogovcu

Novi mural sa likom srpskog glumca Nebojše Glogovca oslikan je na stambenoj zgradi na Sokocu.

Autor murala Milan Milosavljević Deroks rekao je Srni da mu je ovo posebno drag rad za koji je obavio dobru pripremu, te da mu je asistent bio Јovan Šaulinović.

On je dodao da je trebalo da mural bude oslikan u Nevesinju, ali da nisu uspjeli da to organiziju, te je uradio na Sokocu.

Milosavljević je podsjetio da je na inicijativu Sokočanina Milana Јolovića Legende nedavno oslikao mural velikog formata sa likom Starine Novaka i ovaj put na Јolovićevu inicijativu uradio i drugi mural.

Sokočanin Milan Јolović Legenda je rekao Srni da je mural oslikan u okviru izrade komplene toplotne fasade na stambenoj zgradi na uglu ulica Cara Lazara i Romanijske.

– Kako sam nedavno pomogao izradu toplotne fasade stanarima Lamela u ulici Radomira Neškovića, pozvali su me i stanari ove stambene da im pomognemo dijelom sredstava – pojasnio je Јolović.

On je dodao da je najveći dio sredstava obezbijedio Bojan Koprivica i grupa privrednika, te da će za postavljanje fasade i izradu murala biti izdvojeno 20.000 KM.

Milan Milosavljević Deroks je diplomirani slikar zidnog slikarstva iz Beograda i više od 20 godina se bavio grafitima i muralima.

Prvi mural velikog formata sa likom Starine Novaka na Sokocu otkriven je 31. avgusta na čeonoj Lameli na uglu ulica Radomira Neškovića i Gruje Novakovića.

SRNA

Povezane vijesti

Objavljena knjiga “Glogi”, Aleksandra Đurišića: Život, ljubav i tuga Nebojše Glogovca

admin

Oslikan mural mitropolita Amfilohija u Bileći

admin

Mural za nezaborav Branke Ratković

admin