Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

U Trebinju organizovan humanitarni bazar za Boška Gugletu iz Srbije

Na Trgu slobode juče je organizovan humanitarni bazar za prikupljanje pomoći za sedmomjesečnog Boška Gugletu iz Srbije, koji boluje od spinalne mišićne atrofije tipa jedan i za čije liječenje je potrebno 2,5 miliona evra.

Jedan od organizatora bazaara Aleksandra Kovačević istakla je da očekuju da će sugrađani kao i ranije pokazati humanost i pomoći malom Bošku.

„Učesnici bazara su Humanitarne organizacije ‘Vidovdan’ i ‘Djeca djeci’, Udruženje ‘Sunce nam je zajedničko’ i Osnovna škola ‘Vuk Karadžić’“, dodala je Kovačević.

Tanja Puhalo, koja je u organizaciji bazara, kazala je da imaju raznovrsnu ponudu i da svako može pronaći nešto za sebe.

„U ponudi imamo kozmetičke preparate, robu, igračke, knjige, voće i slatke đakonije naših vrijednih žena koje su to s ljubavlju pripremile. Cijene nisu formirane i nade polažemo u humanost ljudi“, dodala je Puhalo.

Zajedno sa njima bazar je organizovala i Valentina Mitrović koja se zahvalila Gradskoj upravi, Elektroprivredi RS, Policijskoj upravi, Gradu sunca, Kulturnom centru, radionici manastira Tvrdoš, Fondaciji Sveti Vukašin i brojnim drugim javnim ustanovama, organizacijama i pojedincima koji su pomogli pripremu bazara i dali svoj doprinos.

Bazar je otvoren do 16 časova, a svi ljudi dobre volje koji iz nekog razloga ne mogu posjetiti bazar, svoj doprinos mogu dati i pozivom na M:tel humanitarni broj 1432 i jednim pozivom se daruje jedna konvertibilna marka za Boškovo liječenje.