Grad Trebinje
Hercegovina

UBIJEN U SAČEKUŠI Vrhovni sud Srpske ukinuo presudu Miljanu Vujoviću

Vrhovni sud Republike Srpske ukinuo je prvostepenu presudu kojom je Miljan Vujović (39) iz Bileće bio osuđen na 15 godina zatvora zbog ubistva Petra Bajčetića, vlasnika kafića “NN” u Bileći.

Vujović je u aprilu prošle godine oglašen krivim za organizovanje zločinačkog udruženja i teško ubistvo, ali je nakon žalbi Republičkog javnog tužilaštva i odbrane, presuda ukinuta, a predmet vraćen na ponovno suđenje.

U ukinutoj presudi se navodilo da je zločinačko udruženje organizovano u septembru 2016., a članovi su bili Đorđe Radmilović, Srđan Denda, Gavrilo Bjelica i još jedna neidentifikovana osoba.

Vujović je prema optužnici, osmislio plan da zajedno sa Radmilovićem, Dendom i nepoznatom osobom, otmu Petra Bajčetića zbog neraščišćenih odnosa.

Prvobitni plan bio je da otmu Bajčetića kada vozilom naiđe putem Bileća – Trebinje. Vujović je u međuvremenu saznao da Bajčetić neće otići na put, pa je izmijenio plan. Zajedno s nepoznatom osobom Bajčetića je sačekao ispred njegove zgrade u ulici Alekse Šantića u Bileći. Kada je Bajčetić izašao iz automobila Vujović i pomagač pokušali su da ga uguraju u vozilo, ali im je Bajčetić pružio otpor i u tom naguravanju pogođen je s dva hica iz pištolja i podlegao je na putu za bolnicu u Podgorici.

Vujović je nakon zločina umakao i nepune dvije godine se nalazio u bjekstvu. Na osnovu međunarodne poternice uhapšen je u Beogradu i izručen pravosuđu Srpske.

U ovom slučaju Radmilović je ranije osuđen na 16 mjeseci zatvora, Denda na 13 mjeseci, Bjelica na godinu dana. Osuđen je i bivši pripadnik MUP RS Dragan Šarenac na šest mjeseci zatvora, jer je Vujoviću pomagao u uklanjanju tragova. Niko od njih nije učestvovao u ubistvu Bajčetića.

srpskainfo.com