Grad Trebinje
Hercegovina

Udruženje dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“: U prošloj godini darovalo preko 300 doza krvi

U akciji koja je organizovana proteklih dana u Službi za transfuzijsku medicinu u Nevesinju krv je dalo 26 članova Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi „Gacko“. Prethodila je akcija u kojoj su maturanti i profesori gatačkog Srednjoškolskog centra „Pero Slijepčević“ dali 13 doza krvi.

Kako nam je potvrdio predsjednik udruženja Miroslav Vuković, zbog korona virusa u protekloj godini nisu mogli organizovati tradicionalne akcije u Domu Zdravlja „Prof. dr Savo Bumbić“ u Gacku.

„Naše udruženje inače organizuje dvije akcije u toku godine, i to u martu i avgustu. Ove redovne akcije su u 2020. godini izostale, ali mi smo se aktivno bavili dobrovoljnim davalaštvom. Akcije provodimo širom Republike Srpske i Srbije. Odazvali smo se akciji koje je organizovalo Udruženje iz Podgorice, gdje je krv dalo 14 naših članova. Po potrebi naših sugrađana išli smo u Foču, Trebinje i Nevesinje. Ovih dana smo za potrebe liječenja donirali devet doza i uvijek smo spremni da pomognemo onima kojima je potrebna pomoć“, istakao je Vuković.

On se zahvalio svim dobrovoljnim davaocima, kao i sponzorima koji prepoznaju važnost ove humane misije.

„Posebno se zahvaljujem doktoru Maksimu Brenju, šefu Službe za transfuzijsku medicinu u Nevesinju koji nam svaki put izađe u susret i pomogne u organizovanju akcije“, rekao je Vuković – humanista koji je krv dao 78 puta do sada.

Članovi Udruženja dobrovoljnih davaoca krvi „Gacko“ su bez obzira na poteškoće, u protekloj godini darivali preko 300 doza dragocjene tečnosti, a naredna akcija najavljena je za početak marta.

Gacko info

Povezane vijesti

Voditeljka pokazala kako izgleda: Ima dvoje djece i supruga koga krije od javnosti (Foto)

admin

Sindikat RiTE Gacko od Uprave ERS-a traži povećanje cijene rada

admin

I Gačani krenuli na poklonjenje svetitelju: Na putu vjere i ljubavi 34 hodočasnika

admin

Đokić traži da RiTE “Gacko” smanji troškove i broj radnika

admin

POGORŠANA EPIDEMIOLOŠKA SITUACIJA U GACKU Načelnik uputio apel stanovništvu da se vakciniše

admin

Nove kuće za dvije porodice čiji su domovi stradali u požaru (Video)

admin