Grad Trebinje
Republika Srpska

“Umjesto postrojavanja vojske, dobili smo povlačenje” Crnadak tvrdi da je smiješno obrazloženje za otkazivanje posebne sjednice Parlamenta Srpske

Odustajanje od održavanja posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske, koja je pompezno najavljivana za sljedeću sedmicu, kukavički je čin SNSD nakon što su sluđivali narod pričom da će vratiti Vojsku Republike Srpske i brojne druge nadležnosti.

To je saopštio potpredsjednik PDP i narodni poslanik, Igor Crnadak, nakon današnje sjednice Kolegijuma Narodne skupštine RS na kome je odlučeno da termin održavanja posebne sjednice o vraćanju nadležnosti na RS bude dogovoren tek kada završi redovna sjednica parlamenta, koja počinje 24. novembra.

– Retorika im je bila takva kao da su planirali sljedeće sedmice i da postroje vojsku ispred NSRS, a umjesto toga dobili smo povlačenje – tvrdi Crnadak.

On smatra da obrazloženje zbog čega neće biti održana posebna sjednica, vrijeđa zdrav razum.

– Obrazloženje da se Željka Cvijanović i Milorad Dodik ne mogu dogovoriti oko termina, nakon što već sedmicama u medijima najavljuju termin održavanja sjednice, zaista je smiješno. Jasno je da su se prepali i po ko zna koji put sakrili u mišiju rupu – kaže Crnadak.

On ističe da je današnja sjednica Kolegijuma razotkrila „jad i čemer politike SNSD i njihove koalicije“ i da nakon današnjeg dana niko ne može vjerovati ni SNSD, ni institucijama na čijem su oni čelu.

– Na zadnjem sastanku vladajuće koalcije čvrsto je dogovoreno da se posebna sjednca za, kako su najavljivali, vraćanje nadležnosti Republici Srpskoj, mora održati naredne sedmice. Danas imamo jasan pokazatelj da su i Milorad Dodik i SNSD kapitulirali i da njihove poruke nemaju nikakav značaj. Podsjetiću takođe da je prvobitno bilo najavljeno da ćemo u NSRS ići na usvajanje preko stotinu zakona, zatom smo dobili četiri informacije sa nekoliko zaključaka, da bi epilog svega bio – još jedno odustajanje – istakao je Crnadak.

srpskainfo.com