Grad Trebinje
Region

Večernji: Vučić definitivno lider regiona, pa čak i Evrope

 Srpski predsjednik Aleksandar Vučić definitivno se potvrdio kao lider regiona, pa čak i cijele Evrope odlukom da vakcine protiv korona virusa ponudi građanima regiona, piše zagrebački “Večernji list”.

List na svom sajtu ukazuje na to da je u trenutku kada vakcinaciju cijeli svijet prepoznaje kao jedini način za izlazak iz pandemije, Srbija u pogledu imunizacije stanovništva trenutno među najboljima u Evropi i svetu.

U tekstu se precizira da je Srbija u ovom trenutku prva u Evropi i sedma u svijetu prema stopi pune vakcinacije stanovništva.

“Večernji” ocjenjuje da je “srpski predsjednik ovu partiju odigrao sjajno”, kao i da je “opalio zvučni šamar liderima svih zemalja regiona, a pogotovo hrvatskom premijeru”.

“Dok nas premijer Andrej Plenković svakodnevno zabavlja prepucavanjem sa predsjednikom Zoranom Milanovićem, Hrvatska je pod Plenkovićem doživjela jednu od najvećih blamaža od kraja rata”, navodi list, dodajući da činjenica da su građani Hrvatske na poziv srpskih vlasti prošlog vikenda putovali na vakcinaciju u Srbiju “nesumnjivo predstavlja težak debakl za Hrvatsku, za hrvatsku političku elitu i za hrvatski plan vakcinacije koji je doživio potpuni neuspjeh”.