Grad Trebinje
Trebinje

Viškoviću povelja Trebinja za razvoj i ugled grada

– Premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću danas je u Trebinju uručena Povelja grada za zasluge za razvoj, unapređenje kvaliteta života i promocije ugleda Trebinja u zemlji i svijetu, kao i svim oblastima ljudskog stvaralaštva. Višković je, nakon što mu je povelju uručio gradonačelnik Mirko Ćurić na svečanoj sjednici Skupštine grada povodom 105 godina od oslobođenja Trebinja, izjavio da sabornost i jednistvo Srba nikada nije bilo važno kao danas.

Premijer Višković je izjavio da mu je posebna satisfakcija što mu je priznanje uručeno na Dan oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu, te da se Vlada Republike Srpske trudi da se ravnomjerno razvija Srpska.

U obrazloženju za dodjelu Povelje grada Trebinja Viškoviću istaknut je, između ostalog, značaj njegove podrške u vrijeme pandemije virusa korona, kada su privrednici podržani sa 1.000.000 КM pomoći, što je bilo od izuzetnog značaja za održavanje i nastavak privrednih aktivnosti.

“Vlada Republike Srpske na čelu sa Viškovićem aktivno finansijski učestvuje u svim važnim projektima u Trebinju. Posebno ističemo projekte kao što su izgradnja nove bolnice, za koju je Vlada Srpske odobrila 128.000.000 КM, kao i izgradnju saobraćajnice na trasi obilaznice, koja se povezuje novim mostom preko rijeke Trebišnjice”, navedeno je u obrazloženju iz Skupštine grada.

Skupština grada donijela je 7. novembra odluku da ovo priznanje bude uručeno Viškoviću.

Dan oslobođenja Trebinja u Prvom svjetskom ratu proslavlja se u znak sjećanja na 13. novembar 1918. godine kada je 14. pješadijski puk Timočke divizije srpske vojske pobjedonosno umarširao u grad donio slobodu nakon viševijekovne turske i austrougarske okupacije tih prostora. 

(Srna) Foto: Srna

Komentar