Grad Trebinje
Region

Vlada Crne Gore: Pripadnici policije Srbije na grub način atakovali na sina premijera (Video)

Iz Vlade Crne Gore su reagovali zbog, kako su naveli, odnosa policije Repubilke Srbije prema porodici premijera Zdravka Krivokapića.

“Obavještavamo javnost da su sinoć, u Beogradu, pripadnici policije Republike Srbije na grub i nedopustiv način atakovali na sina predsjednika Vlade Crne Gore prof. dr Zdravka Krivokapića u trenutku kada se svojim automobilom parkirao ispred zgrade u kojoj, sa porodicom, živi jedna od kćeri premijera Krivokapića”, naveli sui z Vlade CG.

Dodaju da je u pratnji premijerovog sina, koji je štićena ličnost, bio policijski službenik UP Crne Gore, prenose podgoričke Vijesti.

“Policijski službenici Republike Srbije, repetirajući pištolje, zatražili su od premijerovog sina, u trenutku kada je izlazio iz automobila, da stavi ruke na glavu, pa na krov automobila, pravdajući svoj postupak naredbom koju su dobili, ne pokazavši pri tom nikakav pisani nalog”, navodi se u saopćenju Vlade.

Dodaje se da su djeca i unuci premijera Krivokapića, iz sigurnosnih razloga, već tokom noći iz Beograda su doputovali u Crnu Goru.

“Užasnuti smo i zabrinuti zbog odnosa policije Republike Srbije prema djeci crnogorskog premijera, posebno imajući u vidu da su zbog sličnih neprijatnosti kćerke premijera Krivokapića već jednom morale napustiti Beograd. Sve dalje aktivnosti povodom ovog slučaja će preuzeti Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore”, navodi se u reagovanju Vlade.

Video