Grad Trebinje
Region

“Vodi opasnu politiku” Tadić poručuje da se Dodik U NJEGOVO VRIJEME nije tako ponašao

Bivši predsjednik Srbije i predsjednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić smatra da je današnja politika na zapadnom Balkanu potpuno suprotna od onoga što je on radio.

Tadić je za Avaz rekao da je bio potpuno iskreno za pomirenje i rješavanje problema, ali da je politika koju je on vodio u međuvremenu doživjela poraz na ovom prostoru.

Govoreći o najavama srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika da će Republika Srpska preuzeti niz nadležnosti države, Tadić je ocijenio da iza Dodikovog djelovanja stoji smišljena strategija.

Tadić smatra da u nekim stvarima Dodik ima pravo, ali da zaoštrava retoriku na ekstremno opasan način.

– U vrijeme mog mandata nije se tako ponašao. Ja smatram da je Dodikova politika vrlo opasna politika i mislim da nema nikakvog razloga za takva zaoštravanja – rekao je Tadić.

Dodao je da pojedini bošnjački političari ne shvataju da svojim politikama i izjavama izazivaju Dodikovu reakciju, navodeći kao primjer izjave bošnjačkih političara da bi odmah priznali nezavisnost Kosova.

Ukazao je da oni ne razumiju da odmah prave korak prema nezavisnosti Republike Srpske i da Dodik tako ima opravdanje za svoju reakciju.

Tadić je ocijenio da je “Otvoreni Balkan” dobra ideja, ali da je ona, kako je rekao, kompromitovana istovremenim promovisanjem ideje srpskog svijeta.