Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Vučić: Gradićemo moderan aerodrom, da može da pobjeđuje konkurenciju

Pomenutu delegaciju predvode predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik i predsednica RS Željka Cvijanović.

Vučić je tom prilikom rekao da, ako ove godine budemo imali priliku da dostignemo rast od sedam odsto, veruje da će Srbija moći da dodatno pomogne tamošnje opštine.

Pomoć za šest opština

“Verujem da ćemo, posebno ove četiri opštine, moći da pomognemo u većim novčanim iznosima, ali da ćemo moći i bar još dve opštine, da to bude šest opština, da dodatno pomognemo Republiku Srpsku”, saopštio je predsednik.

Podsetimo, kako je pre oko mesec dana najavio, Srbija će pomoći četiri srpske opštine – tri u Republici Srpskoj, jednu u Federaciji.

“Naša namera nije da pokazujemo simbolično prisustvo, već suštinski pomognemo RS i našem narodu. Milorad Dodik je u više navrata tražio da pomognemo i doneli smo odluku, nakon razgovora sa ljudima iz Kostajnice, Kozarske Dubice, Nevesinja, koje pripadaju RS i Drvaru iz Federacije, da pomognemo u obezbeđivanju primarnog suficita u budžetima”, objasnio je Vučić.

Tada je istakao i da će pomoć Srbije biti zaista velika – iznosiće 10 do 12 miliona evra.

Aerodrom u Trebinju

“Želimo da izgradimo i moderan aerodrom u Trebinju, da može da pobeđuje konkurenciju, da tim aerodromom povežemo ne samo Hercegovinu, već i značaj deo Crne Gore i nekih drugih zemalja u regionu sa Beogradom i drugim evropksim centrima”, poručio je predsednik danas.

Povezane vijesti

Dodik ohrabren nastojanjima da se ubrza izgradnja aerodroma u Trebinju

admin

Golić: Biće ubrzane procedure vezane za Aerodrom

admin

Odabran projektant Aerodroma Trebinje – Posao povjeren banjalučkom Institutu za građevinarstvo IG, vrijednost ugovora 68 miliona dinara

admin

Auto-put Banjaluka-Beograd i aerodrom Trebinje strateški ciljevi Srpske i Srbije

admin

Dokle se došlo sa projektom trebinjskog Aerodroma? (Video)

admin

Razgovori sa predstavnicima BiH o kontroli neba iznad budućeg Aerodroma Trebinje

admin