Grad Trebinje
Region

Vučić predao vakcine Zaevu: “Lepa vest za našu braću”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić predao je danas premijeru Sjeverne Makedonije Zoranu Zaevu prvi kontigent vakcina koji Srbija donira toj zemlji.

Na graničnom prelazu Tabanovci Zaev je dočekao Vučića, koji mu je uručio 4.680 vakcina “Pfizer” neophodnih za imunizaciju gradana protiv virusa korona.

Vučić je rekao da je srećan što ta zemlja može da krene u imunizaciju i što je Srbija mogla da pomogne braći i prijateljima.

“Doneli smo 4.680 vakcina, to je u prvoj fazi. Mislim da je to lepa vest za našu braću. Srećan sam što građani Severne Makedonije mogu da krenu u imunizaciju i pre nekih drugih u regionu u ovom delu sveta i što smo mogli da pomognemo braći i prijateljima”, rekao je Vučić.

Srbija nema nikakvih drugih interesa sem da pokazuje priajateljstvo prema svim građanima Sjeverne Makedonije, naglasio je on.

“Ništa osim da naše prijateljstvo napreduje i da uvećamo ekonomsku saradnju i da možemo da živimo ne samo kao najbliži susedi već i kao najbolji prijatelji”, poručio je Vučić.

Zaev je na to uzvratio “hvala vam puno”.

Vučić je rekao da je kompanija Pfizer tražila da se vakcine predaju po svim procedurama, prenosi B92.

U pitanju je polovina od ranije dogovorenih oko 8.000 doza koliko ce Srbija obezbijediti Sjevernoj Makedoniji.

Primopredaja vakcina trebalo je prvobitno da se održi u četvrtak, ali je odložena za tri dana zbog, kako je navedeno, neophodnosti nabavljanja dodatne tehničke dokumentacije.