Grad Trebinje
Trebinje

Vučinić odgovorio Nešiću: Bolje prebroj koliko ljudi imaš u stranci

Bura oko izbora delegata iz Republike Srpske u Dom naroda BiH još se ne stišava, a optužbe za “izdaju” i “poklanjanje” Miloradu Dodiku i SNSD četvrtog delegata pljušte na sve strane.

Nakon što su prethodnih dana iz opozicije u Srpskoj, ali i SDA stizale brojne prozivke na račun poslanika “Pokreta za državu” da su svojim glasovima u Narodnoj skupštini Republike Srpske dali četvrti delegatski mandat SNSD, u priču se uključio i lider DNS, Nenad Nešić, koji tvrdi da su poslanici Liste “Za pravdu i red” Nebojše Vukanovića ti koji su, prema njegovim riječima, svojim glasovima sabotirali kandidata PDP za Dom naroda BiH.

– Nevažeći listić upravo je napravio Vukanovićev poslanik – rekao je Nešić za ATV.

Gdje su “izdajnici”?

Između ostalog, on je ustvrdio da se “izdaja” nije dogodila među poslanicima “Pokreta za državu”, kako tvrde opozicionari, već da su navodni izdajnici u redovima Vukanovićeve liste.

posebna sjednica narodne skupstine republike srpske
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RINGIER

– Vukanovićevi poslanici nisu glasali za kandidata PDP; to tvrdim odgovorno i imam podatke za to. Za jednog sam siguran, a za druga dva nisam. Postoji pretpostavka da dva kandidata iz SDS nisu glasala. Znači, sigurno tri poslanika opozicije nisu glasala za PDP – tvrdi Nešić.

On je dodao da su opozicioni poslanici, prema njegovim riječima, to namjerno uradili.

– Namjerno su glasali više za SDS jer je svima bilo jasno da je dovoljno 14 glasova za jednog poslanika, a oni su napravili 16 za SDS. Onaj jedan nevažeći listić je napravio Vukanović – poručio je Nešić.

srpskainfo.com

Komentar