Grad Trebinje
Republika Srpska

“Vukane samo polako, znaš da te volim” Višković je ovo poručio Vukanoviću u skupštinskoj sali

“Vukane samo polako, znaš da te volim”, poručio je premijer RS Radovan Višković, Nebojši Vukanoviću koji je galamio i tražio da premijer predoči sve informacije o nabavci kiseonika za zdravstvene ustanove u Srpskoj.  

Spreman sam da sjednem danas gospodine Crnadak s Vama i direktorom Agencije za lijekove da vidimo ko za šta treba da da odgovor.  Izjava da je Messer ponudio dovoljne količine itd… Pa, jesi ti portparol Agencije, ili direktor Messera? Daju se netačne informacije. Messer po našem dopisu, resornog ministarstva, obavještava RS, radi se o dopisu od prije dva dana, (…) kaže da može da isporuči 60.000 kg medicinskog kiseonika sedmično zdravstvenom sistemu RS. Kako mene Messer obavještava za 60, a Zolak kaže 115. Tražio sam od Predsjedavajućeg Savjeta ministara da organizuje sastanak svih, resornog ministra, direktora agencije…da sjednemo da popijemo kafu. Da li iko ima normalan u ovoj zemlji da barijere administrativne budu važnije od života ljudi? –  rekao je premijer RS.

Višković je čitao i pravilnike o kiseoniku države Srbije, a za Bosnu i Hercegovinu je rekao da je država – neka mućkalica, prenosi N1.