Grad Trebinje
Republika Srpska

Zapaljen skupocjeni “rendž rover”, tokom uviđaja napadnuta policija

Automobil “rendž rover” u vlasništvu Adrijane Petrović (35) iz Doboja zapaljen je na parkingu u tom gradu, a njen partner Aleksandar Vasiljević (32) iz Doboja uhapšen je zbog sumnje da je napao policaje dok su obavljali uviđaj, saznaje “Glas Srpske”.

Iz Policije uprave Doboj saopštili su da im je požar prijavljen u nedjelju oko 23.20 časa u ulici Cara Dušana u Doboju.

– Odmah po prijavi na mjesto požara izašli su policajci Policijske stanice Doboj, te su utvrdili da je  požar izbio na automobilu marke “rendž rover” kojeg koristi A. P. iz Doboja- saopštili su iz policije.

Navodeći inicijale, dodaju da je, dok je policija postupala po prijavi, na mjesto požara došao i Vasiljević koji je psovao i vrijeđao policajce.

Saznajemo da je policajcima prijetio riječima „zapaliću vam službena auta“, nakon čega je pokušao jednog od njih i da udari šakom, pa je uhapšen.

Požar su lokalizovali pripadnici Teritorijalne vatrogasne jedinice Doboj, a prilikom požara došlo je do oštećenja vozila na prednjem lijevom i prednjem desnom blatobranu kao i na motoru vozila.

– Izvršen je uviđaj, a prema izjavi vlasnice pričinjena  je materijalna šteta u iznosu od oko 30.000 KM – pojasnili su u policiji.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog  tužilaštva Doboj koji je rekao da se radi o krivičnom djelu oštećenje i oduzimanje tuđe stvari kao i o krivičnom djelu napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Petrovićeva i Vasiljević su u novembru prošle godine uhapšeni u akciji “Smola” zbog šverca narkoticima i kod njih je pronađeno 910 grama hašiša. 

Oboje osumnjičenih poznati su policiji od ranije, a Vasiljević je bivši momak Saške Kovačević poznate kao Fatalna Saška iz Modriče koja je osuđena na godinu zatvora jer je porno snimcima ucjenjivala fratra.

Vasiljeviću je policija u januaru oduzela i skupocjeni “BMW X6” zbog neplaćenih kazni od  oko 1.632 KM.