Grad Trebinje
Republika Srpska

Zbog Incka i odluka Ustavnog suda, RS preispituje saglasnosti na vojsku i UIO

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik na konferenciji za novinare je rekao da vladajuća koalicija u RS će zakazati sjednicu Narodne skupštine i preispitati sve odluke i saglasnosti koje je dala poput onih za stvaranje vojske, Uprave za indirektno oporezivanje i drugih, ne samo zbog odluke Ustavnog suda o šumama i nametanju zakona o genocidu, već i zbog ranijih kršenja Dejtona.

On je rekao da Republika Srpska i dalje ne priznaje novog visokog predstavnika i najavio da predstavnici Srpske i dalje neće učestvovati u odlučivanju na nivou BiH.

Govoreći o najavljenom okupljanju opozicije u subotu u Banjaluci, Dodik je rekao da je to njihovo demokratsko pravo, kao sto je i SNSD nedavno imao okupljanje na Mrakovici.

Što se tiče afere kiseonik, rekao je da je nakon dobijanja nalaza jasno da je s tim sve čisto, a ako je bilo proceduralnih grešaka, treba da za to odgovaraju.

I ostali lideri vladajuće koalicije Demosa, SP-a, Ujedinjene Srpske, Narodne partije Srpske i NDP-a osudili su stvaranje afere kiseonik, a da ako je bilo manipulacija dokumentacijom, odgovorni treba da budi sankcionisani.

Nezavisne