Grad Trebinje
Republika Srpska

Želim vratiti vjeru naroda u institucije koje sada vode odmetnute grupe

“Racionalna priča jeste teži put, ali ja od njega neću odustati. Najlakše bi meni bilo da budem retrogradnija od Dodika, ali to nije dobro za Republiku Srpsku. Želim vratiti vjeru naroda u institucije”, kazala je Trivićeva.

– Dodika ćemo pobijediti, ali njegova šteta za Republiku Srpsku i narod će ostati – kazala je Jelena Trivić, kandidatkinja PDP-a za jednu od dvije najvažnije funkcije, najvjerovatnije za funkciju predsjednice Republike Srpske. 

Ona, u intervjuu Nezavisnim novinama, kaže da je najpogubnija stvar koju je SNSD učinio Republici Srpskoj je to što je nenormalne stvari učinio normalnim.

“Racionalna priča jeste teži put, ali ja od njega neću odustati. Najlakše bi meni bilo da budem retrogradnija od Dodika, ali to nije dobro za Republiku Srpsku. Želim vratiti vjeru naroda u institucije”, kazala je Trivićeva.

Odgovarajući na pitanje zbog čega želi da smijeni ovu vlast, ona je kazala da je prije svega, zbog korupcije, koja je uništila i zarobila institucije od strane kriminalnih grupa koje su oni uveli u vlast.

“Institucijama ne upravlja zakon nego odmetnute grupe koje su izvan zakona, a naslonjene su na politiku. Ja sam sve suprotno od toga. Nisam iz tog filma, nisam iz takve porodice. Ja nemam ni u tragovima takav vid ponašanja. To nas suštinski najviše razlikuje”, kazala je ona i dodala:

“Druga stvar je to njihovo uporno zloupotrebljavanje nacionalnih tema, koje ja smatram lažnim srbovanjem. Na primjer, ja smatram da sa Šmitom (Kristijan) treba razgovarati, iako smo svjesni da on nije prošao proceduru u Savjetu bezbjednosti, cijeneći da je i on sam pokazao spremnost da na neki način povuče Inckovu odluku da se kroz redovnu parlamentarnu proceduru dođe do rješenja koje bi bilo prihvatljivo za Republiku Srpsku i cijeneći koje moćne zemlje stoje iza njega”

Ona je naglasila da su sa Šmitom razgovarali i predsjednik Vučić i Njegova svetost patrijarh Porfirije.

“Svi iz SNSD-a me napadaju zbog toga, ali ja i dalje smatram da sa svima treba razgovarati. Ovakva politika kakvu vode oni se na kraju ispostavi pogubna za narod i za Republiku Srpsku. Dodik je zategao do maksimuma, a sada, kako stvari stoje, Inckova odluka ostaje, a naši predstavnici će se vratiti u institucije. Šta smo dobili takvom politikom”, upitala je Jelena Trivić.

(BN)