Grad Trebinje
Republika Srpska

ZNAK ZAHVALNOSTI I ove godine građanima Srbije omogućeno besplatno parkiranje u Banjaluci

Građanima Srbije omogućeno je da se i tokom ove godine besplatno parkiraju na teritoriji grada Banjaluke, potvrdili su u Gradskoj upravi.

Objasnili su da je gradonačelnik Draško Stanivuković donio ovakvu odluku kao znak zahvalnosti za svu podršku, koju je Republika Srbija pružila Banjaluci, ali i cijeloj Republici Srpskoj.

– Tako će svi građani Srbije, koji posjeduju vozilo sa registarskim oznakama Republike Srbije moći i 2022. godine da besplatno parkiraju na svim mjestima na kojima postoji naplata parkinga – kazali su u Gradskoj upravi.

Napomenuli su da je Banjaluka zahvalna Gradu Beogradu i Republici Srbiji, čija će nedavna donacija od šest miliona KM biti najvećim dijelom usmjerena u izgradnju škole u naselju Ada, zatim stadiona sa profesionalnom atletskom stazom na Laušu, a dio sredstava biće uložen u izgradnju najvećeg gradskog parka.

– Ranije je, između ostalog, zahvaljujući donaciji Srbije u naselju Petrićevac sagrađen višenamjenski objekat, u sklopu kojeg su vrtić, ambulanta i objekat mjesne zajednice – naveli su u Gradskoj upravi.

Podsjećaju da je besplatan parking za državljane Srbije omogućen od polovine prošle godine.