Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

ALARMANTNO STANJE U TREBINJSKOJ BOLNICI Još pet odjeljenja u kovid režimu, obezbjeđeno dodatnih 80 kreveta

Stanje na KOVID odjeljenju trebinjske Bolnice je već nekoliko dana alarmantno i zato smo se pripremili da 60 odsto kapaciteta bolnice pretvorimo u KOVID odjeljenja. Do sutra ćemo biti spremni za prijem novih pacijenata u centralnom bloku bolnice – na odjeljenjima hirurgija, interno, urologija, pedijatrija i očno odjeljenje.

Proširenjem ovih kapaciteta dobićemo još oko  80 kreveta”,  rekao je na današnjoj pres konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije dr Stanko Buha, pomoćnik direktora za medicinska pitanja Bolnice Trebinje.

Prema njegovim riječima, na ovaj način dvije trećine kapaciteta bolnice biće pretvoreno u KOVID odjeljenja. Buha ističe da je problem  i što u bolnici već ima zaraženog kadra i kadra u izolaciji i da je rendgen oboljenje već prepolovljeno. Buha kaže da su bolničke ekipe obučene i da ne fali lijekova, ali da nedostaje medicinske opreme koju očekuje krajem sedmice.

„Nećemo donositi nove mjere ali ćemo insistirati na postojećim i strogom poštovanju donesenih preporuka. Prioritet nam je zdravlje građana ali ne smijemo dozvoliti ni da se privreda ugasi“, poručio je gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić.

On je naglasio da će kažnjavanje biti intenzivnije za sve one koji krše propisane mjere.

Direktor Doma zdravlja Branka Drašković rekla je da se sa simptomima korone u posljednjih desetak dana testira oko 80 ljudi, a ponekad i do 100 ljudi i u narednom periodu se očekuje pad broja oboljelih.

Svi građani, dodaje, treba da imaju povjerenje u sve medicinske radnike, koji ulažu nadljudske napore da pregledaju sve pacijente.

„Niko nije ostao nezbrinut. Zbrinjavaju se i svi drugi pacijenti koji nemaju virus korona, već neke druge bolesti. Radimo u dvije respiratorne ambulante“, istakla je Draškovićeva.

Na upravo završenoj  press konferenciji gradskog Štaba za vanredne situacije, održanoj ispred zgrade gradske uprave, govorili su i Đorđe Miljanović, načelnik Odjeljenja za inspecije Grada Trebinja te Veselin Milićević, komandir Policijske stanice Trebinje.

Radio Trebinje

Povezane vijesti

JU ZZZ RS – Filijala Trebinje: Slobodna radna mjesta na dan 3.1.2024. godine

admin

Povrijeđeni u saobraćajnoj nezgodi u Popovom polju van žitotne opasnosti

D D

Kovid potvrde u BiH nakon Nove godine?

admin

U Trebinju pogoršana epidemiološka situacija (Video)

admin

Šta se dešava? Kiseonik se doprema na sve strane

admin

Temelji nove bolnice na proljeće: Zemljište za izgradnju bolnice unijelo pometnju među trebinjske odbornike

admin