Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Bivša članica HDZ-a 1990: Ne brine Čović za RS ili Hrvate, njemu trebaju glasovi Srba iz FBiH

Bivša zastupnica u Parlamentu BiH i bivša članica HDZ-a 1990 Diana Zelenika također je komentirala jučerašnji govor lidera HDZ-a Dragana Čovića, koji je održao kao gost govornik na posebnoj sjednici NSRS-a.

Zelenika je sarkastično poručila da je nju “jučer skoro rasplakao prvi Hrvata svojim emotivnim riječima ‘Čuvajte Republiku Srpsku'” iz koje je, kako kaže, prognano 220 hiljada Hrvata.

“I sama svladana emocijama nisam odmah razumjela da li poziva svog druga Mileta da čuva ovih preostalih 2,4 posto Hrvata u RS-u po zadnjem popisu, ili danas još puno manje, ili ga tapše po leđima da nastavi protjerivanje i ovih preostalih, da bi mu bilo veće biračko tijelo”, napisala je Zelenika na Facebooku.

Nastavila je u istom tonu rekavši da je, kad a se malo pribrala od nadošlih emocija shvatila da se akademik ne brine za Republku Srpsku niti za Hrvate u tom entitetu, nego za Srbe u Federaciji čiji mu glasovi sa glasovima prognanih trebaju.

“Pobogu, izborna je godina pa valja malo i suza proliti za glasove i udaljavanje od Izbornog Zakona za koji se tobože bori, iako bi njemu najviše naštetio. Naime, prihvaćanje navedenog zakona izbilo bi mu glavno oružje iz ruku jer Hrvati više ne bi bili ugroženi od Bošnjaka i građanske države pa bi mogli birati najbolje između sebe”, dodaje Zelenika.

Zaključila je da ne bi bilo potrebe za homogeniziranjem nacionalnog bića.

“I, kako rekoše stranci, a ponovi nedavno biskup Komarica, ‘da na izbornu listu stavite kravu, narod bi zaokružio kravu’. A moje pretpostavke bi se mogle ostvariti jer se bliže Lipanjski zore pa bi nama Hrvatima uz Čovića na godišnjicu možda ipak mogao zapjevati Mile s Podveležja”, naglasila je Zelenika.

Povezane vijesti

EU i SAD jasno imenovale i okrivile HDZ za opstrukciju izbora u BiH

admin

Velika Britanija zaprijetila sankcijama Čoviću zbog izjava o reorganizaciji BiH

admin

Građanima prazna obećanja i veliki nameti – Gdje je završilo stotine miliona maraka? (Video)

admin

Srbi i Hrvati kreiraju zajedničku izjavu kako BiH može da funkcioniše

admin