Grad Trebinje
Košarka

Bodiroga novi predsjednik Eurolige

Euroliga je izabrala novog predsjednika, a to je Dejan Bodiroga! On će zamijeniti dugogodišnjeg prvog čoveka tog takmičenja Đordija Bartomeua koji je odstupio sa funkcije. Izabran je i izvršni direktor lige, a tu će funkciju za sada kao vršilac dužnosti obavljati Maršal Glikman.

Zapravo je Euroliga do sada imala samo izvršnog direktora i tu funkciju je obavljao Bartomeu, a sada je stvorena i pozicija predsednika koju će preuzeti nekadašnji reprezentativac Jugoslavije. Ove promjene će se ozvaničiti u petak 8. jula na sastanku koji će biti održan.

Bartomeu je smijenjen sa čelne pozicije pošto je šest od jedanaest klubova glasalo za njegovu smjenu. Ipak dobio je podršku tri španska i dva turska kluba. Glasao je i CSKA iz Moskve i to za smjenu Bartomeua, iako je ovaj klub izbačen iz prošlogodišnjeg takmičenja, a i naredne sezone će biti van takmičenja.

Najavljuje se da će Bodiroga napraviti velike promjene u strukturi koja vodi takmičenje i da će uključiti mnogo bivših igrača u vođenje Eurolige.

Izvori iz inostranstva navode da je na Fajnal foru Eurolige održanom u Beogradu 2022. godine odlučeno da će Bodiroga preuzeti novu funkciju. On je aktivno igrao košarku od 1989. do 2007. godine, a nakon toga je bio potpredsjednik Košarkaškog saveza Srbije.

MONDO

Povezane vijesti

MNOGO SKUPA SLIKA! Vladika Grigorije u društvu legendi srpskog sporta

admin

Evroliga želi Dejana Bodirogu: Slavni košarkaš preuzima jednu od rukovodećih uloga u elitnom takmičenju?!

admin

Dejan Bodiroga na sahrani mitropolita Amfilohija

admin

Komentar