Grad Trebinje
Video Trebinje

Đakon Branislav Rajković na koncertu u Trebinju sa Arminom Muzaferijom zapjevao “Gel gor beni” (Video)

Ovu seriju koncerata počinjem u Trebinju jer je ovo jedan od najljepših gradova u BiH, rekao je Muzaferija

Poznati bosanskohercegovački pop pjevač Armin Muzaferija održao je sinoć u avliji Medžlisa islamske zajednice Trebinje koncert za pamćenje.

Kako je pojasnio sam autor ovaj koncert je nastavak turneje koja je započela u februaru, ali je zbog pandemije koronavirusa prekinuta u martu.

– Moj odabir, da ovu seriju koncerata počnem u Trebinju jer je ovo jedan od najljepših gradova u BiH, a i zato što se trudimo da kulturu i muziku prezentujemo svima, da tako kažem i u manjim gradovima, a ne da to budu samo Sarajevo, Tuzla ili Banjaluka. Nadamo se da ovaj put neće biti prekida, mada svjedoci smo da zbog pandemije trpi sve od ekonomije do kulture – istakao je Muzaferija i dodao da je srećan što je koncert izazvoa pozitivne vibracije kod publike.

Muftija mostarski mr Salem ef Dedović, koji je prisustvovao koncertu je istakao da mu je drago da je u Trebinju.

– U ovom vremenu korone prilagođavali smo i vjerske i kulturne manifestacije, ne samo mi nego čitavo čovječanstvo. Valja nam održavati ovaj kontinuitet duhovnog javnog i kulturnog života uz poštovanje svih mjera, čuvajući život. Ja sam uvjeren da će uz Božiju pomoć ova večerašnja trebinjska večer biti jedna noć za pamćenje. Ovo predhodno vrijeme nas je na neki način udaljilo, ali nije u mislima, i molitvama da nas dragi Bog spasi pošasti ove koja nas je zadesila. Zahvaljujem Vam se svima, a posebno predstavnicima trebinjske vlasti našem dragom prijatelju đakonu Rajkoviću – naveo je muftija Dedović.

Pozdravljajući sve one koji su došli na koncert u ime domaćina MIZ Trebinje hafiz Sadik ef Fazlagić, glavni imam MIZ Trebinje je rekao da je ovaj događaj važan i veoma značajan ne samo za islamsku zajednicu nego i za cijelo Trebinje i trebinjce.

– Sami dolazak večeras ovdje čelnih ljudi grada Trebinja, predstavnika EPZHiP i naših prijatelja komšija pravoslavaca, dovoljno govori o Trebinju kao otvorenom i multikulturalnom gradu, gradu otvorenom za sve ljude nacije i narodnosti – naglasio je Fazlagić .

Koncertu u Trebinju prisustvovao je i predsjednik skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak, te đakon Branislav Rajković, portpatol SPC, koji se u jednom trenutku latio mikrofona i zajedno sa Muzaferijom zapjevao na bini poznatu ljubavnu pjesmu „Gel gor beni“ (Dođi vidi šta ašk/ljubav/čini).

– Odaziv na prijateljski poziv, u međuljudskim odnosima ljudska je obaveza, u međureligijskom susretu, to je zapovijest, a za svakog hrišćanina to je prosto način života. Zato je, pjevati sa Arminom Muzaferijom o Božanskoj ljubavi za mene bila i obaveza i zapovijest, ali zadovoljstvo i čast, iznad svega – istakao je đakon Rajković.

Koncert u Trebinju je organizovan pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva raseljenoh osoba i izbjeglica, Muftijstva mostarskog i Medžlisom Islamske zajednice Trebinje.

P. Mucović/AVAZ

Povezane vijesti

Novi cjevovod u Hrupjelima, riješen problem vodosnabdijevanja

admin