Grad Trebinje
Izdvojeno Hercegovina

Drašković uputio otvoreno pismo radnicima IAT-a

Predsjednik Poslovnog sistema Swisslion, Rodoljub Drašković uputio je zaposlenima koncerna i građanima Hercegovine čestitku povodom predstojećih božićnih i novogodišnjih praznika i odgovorio na pismo sindikata SL IAT koje prenosimo u cjelosti.

Poštovana gospodo

Iza nas su duge godine u koje smo ulagali nadljudske napore da sačuvamo i zaštitimo IAT, njegovu djelatnost, status zaposlenih, socijalno zbrinjavanje zaposlenih i kapital preduzeća.

Za svih ovih 15 godina, ulagao sam ogroman napor da sa Vladom Republike Srpske dođemo do trajne finansijske konsolidacije i riješimo status IAT- a . Postoje dokumenti da smo potpisivali Protokole, donosili Zaključke, preuzimali obaveze…
Ja sam izvršavao sve preuzete obaveze, a oni me lagali, ucjenjivali, opstruirali… U kontinuitetu svih ovih 15 godina, mene lično su proglašavalinajvećim poreskim dužnikom.

Dužnik bez duga!!!

Cilj im je bio da skrnave moje poslovno i ljudsko dostojanstvo.

Svih ovih godina obećavali su, da će izvršiti svoje obaveze, otpisati dugove IAT-a za period prije privatizacije, otpisati poreze u skladu sa zakonskim odredbama, skinuti hipoteke sa imovine IAT-a, ZATVORITI Ugovor o privatizaciji.

Obećanja luda radovanja!

Moja lična odluka jeste, da sa njima storniram bilo kakve dogovore, jer ne prihvatam njihova lažna obećanja, manipulacije, podvale i ucjene. Do današnjeg dana IAT su držali kao taoca, radi ostvarivanja svojih ciljeva. Da li su stručno nesposobni ili ortodoksne birokrate koji ne znaju da ponuderješenje za zatvaranje Ugovora o privatizaciji jedinog privrednogdruštva uspješne privatizacije?

Sa pravom se žalite na uslove rada! Svu imovinu IAT-a drže pod hipotekom, što nas čini nemoćnim da investiramo u razvoj IAT-a. Da je drugačije, imali biste iste uslove kao što imaju zaposleni u prehrambenoj industriji.

Vaše stavove podržavam! Tražim da ostanete jedinstveni doostvarenja definisanih ciljeva, za koje sam se sam borio punih 15godina.

Ove Blagdane koristio sam za pripremu Ugovora o finansijskoj konsolidaciji kroz reorganizaciju IAT-a i zatvaranja Ugovora o privatizaciji. O prijedlogu Ugovora Vi ćete biti obavješteni i cijela javnost. Ukoliko ne prihvate i ne potpišu Ugovor, zna se šta nam je činiti!!!

Sudbinu IAT-a ne smijemo nikom prepustiti. Oni su dokazali za poslednjih 25 godina, da sve sa čim oni upravljaju u privredi Republike Srpske vode u ponor.

Ako ne možemo legalnim i legitimnim putem zaštititi IAT od vladajućeg režima RS, moramo biti spremni i na druge mjere i metode.

Svih ovih dugih godina pravna Država ne funkcioniše, jer su na sceni otuđeni politički centri moći.

Mi nemamo alternativu, činićemo dobra djela, koja smo i do sadčinili!

ŽELIM VAM SREĆNE NOVOGODIŠNJE I BOŽIĆNE PRAZNIKE!

POZDRAVLJAM VAS!


RODOLJUB DRAŠKOVIĆ

hercegovinapress.com