Grad Trebinje
Republika Srpska

Igor Radojičić odbio potpisati zajedničku izjavu

Predsjednik Narodne skupštine, Nedeljko Čubrilović, nekadašnji predsjednici NSRS i predsjedavajući oba doma Parlamentarne skupštine BiH iz Republike Srpske potpisali su danas “Izjavu o nepristajanju na kršenje Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH i odbrani demokratskih vrijednosti i načela parlamentarizma u BiH”.

Međutim, među potpisnicima nedostaje ime Igora Radojičića, iako je predsjednik Narodne skupštine bio u dva mandata od 2006. do 2014.

Na kraju dokumenta potpisani su Nebojša Radmanović, Nikola Špirić, Nedeljko Čubrilović, Ognjen Tadić, Dušan Stojičić, Staša Košarac, Dragan Kalinić, Borislav Paravac, Dušanka Majkić, Petar Đokić, Željko Mirjanić, Drago Ljubičić, Slobodan Bijelić i Momir Tošić.

Za Milorada Živkovića je ostavljeno mjesto za naknadni potpis, dok za Igora Radojičića nije ni predviđeno mjesto za potpis.

Čim se na društvenim mrežama pojavila fotografija potpisa, počele su spekulacije o tome ko kome ne odgovara.

Izvori portala “Srpskainfo” tvrde da krivica nije na Narodnoj skupštini, jer su kontaktirali Radojičića kao i ostale potpisnike, ali da se samo prvi put javio na telefon.

– Obećao je da će doći na prvi sastanak na kome se usaglašavao tekst izjave. Nakon toga više niko nije mogao da kontaktira sa njim – tvrdi izvor banjalučkog portal.

Inače, Radojičić se, nakon poraza od Draška Stanivukovića na izborima za gradonačelnika Banja Luke prije godinu dana, povukao iz javnog, ali i političkog života. Iako je i dalje potpredsjednik SNSD, ignoriše stranačka okupljanja, a mnogi tvrde da je kivan na SNSD, kako zbog rezultata izbora, tako i zbog načina na koji ga je već u izbornoj noći Milorad Dodik smijenio sa mjesta predsjednika Gradskog odbora SNSD Banja Luka.

Bivši predsjednik NSRS i bivši gradonačelnik već nepunu godinu dana izbjegava izjave za medije.

Povezane vijesti

Priča o vraćanju nadležnosti je prevara građana (Video)

admin

Srpska protiv OHR: Ima li svrhe nova sjednica parlamenta o visokom predstavniku

admin

Predlažu isto, a optužuju jedni druge za POPULIZAM: Zakon o ispitivanju porijekla imovine ponovo podigao prašinu

admin

Žunić: Skupštinska većina broji najmanje 48 poslanika

admin

Imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobođena poreza

admin

IVIĆ zatražio novi raspored sjedenja u NSRS; DNS prelazi u opoziciju

admin