Grad Trebinje
Republika Srpska Video

Priča o vraćanju nadležnosti je prevara građana (Video)

Izjava predsjednika Narodne skupštine, navodi Govedarica, dokazuje da je priča o vraćanju nadležnosti bila, kako navode, farsa i prevara građana Republike Srpske

Nakon što je Ustavni sud Bosne i Hercegovine osporio odredbe i zaključke koje je donijela Narodna skupština Republike Srpske, predsjednik parlamenta Srpske je rekao da Ustavni sud nema nadležnosti da ocjenjuje ustavnost u ovom slučaju jer su, kako je rekao Nedeljko Čubrilović u pitanju politički stavovi Narodne skupštine.

Predstavnici opozicije kažu da sve ovo pokazuje da se vlast izvlači iz priče o vraćanju nadležnosti i da su ponovo prevarili građane.

Nakon odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, usvojeni dokumenti Narodne skupštine su za najviše zvaničnike Republike Srpske postali politički stavovi. Tako je predsjednik parlamenta Srpske u saopštenju poručio da zaključci Narodne skupštine nisu pravni akti.

Predstavnici Demosa, političke stranke čiji je Čubrilović predsjednik staju u njegovu odbranu. Osporene zaključke i deklaracije i oni sada nazivaju političkim dokumentima.

– Od početka upozoravamo da je sve što je u decembru usvojeno u Narodnoj skupštini bio samo pokušaj SNSD-a da skrene fokus javnosti sa brojnih afera, kaže član Predsjedništva SDS Vukota Govedarica.

Izjava predsjednika Narodne skupštine, navodi Govedarica, dokazuje da je priča o vraćanju nadležnosti bila, kako navode, farsa i prevara građana Republike Srpske

Iz najnovije izjave predsjednika Narodne skupštine, kažu politikolozi, je jasno da stranke parlamentarne većine pokušavaju da se izvuku iz priče o vraćanju nadležnosti na način da pokušavaju kreirati priču kako su oni zaista htjeli to da rade, međutim  ne mogu zbog Ustavnog suda Bosne i Hercegovine.

Sada je, kaže Tanja Topićeva, ponovo otvoren prostor da vladajući političari imaju koga da optuže za to što ponovo neće biti ispunjena obećanja koja su dali građanima, što je kako navodi, provjeren način za manipulacije u ovoj izbornoj godini.

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Igor Radojičić odbio potpisati zajedničku izjavu

admin

Srpska protiv OHR: Ima li svrhe nova sjednica parlamenta o visokom predstavniku

admin

Predlažu isto, a optužuju jedni druge za POPULIZAM: Zakon o ispitivanju porijekla imovine ponovo podigao prašinu

admin

Žunić: Skupštinska većina broji najmanje 48 poslanika

admin

Imovina stečena nasljeđem i poklonom oslobođena poreza

admin

IVIĆ zatražio novi raspored sjedenja u NSRS; DNS prelazi u opoziciju

admin

Komentar