Grad Trebinje
Region

IMUNIZACIJA U SRBIJI Danas i sutra vakcinacija privrednika iz Republike Srpske u Beogradu

Privrednici iz Republike Srpske i njihovi zaposleni vakcinisaće se danas i sutra protiv virusa korona u Beogradu.

Na poziv Privredne komore Republike Srpske da se prijave za besplatnu vakcinaciju protiv virusa korona u Beogradu do juče do 13.00 časova prijavile su se 573 osobe iz 155 privrednih društava.

Privredna komora Republike Srpske je spisak prijavljenih dostavila u Privrednu komoru Srbije, a imunizacija vakcinom “Astra Zeneka” biće izvršena na Beogradskom sajmu danas i sutra od 9.00 do 16.00 časova.

Privredna komora Srbije je uz podršku Vlade Srbije, putem Komorskog investicionog foruma zemalja Balkana, čije su članice privredne komore zemalja u regionu, obezbijedila proces imunizacije za privrednike i njihove zaposlene, za koji je na raspolaganju do 10.000 vakcina.

Svi koji dođu na vakcinaciju sa sobom moraju imati i pasoš, saopšteno je iz Privredne komore Srpske.

Prilikom vakcinacije popunjava se standardizovan formular, koji je moguće preuzeti na internet stranici Privredne komore Republike Srpske.

Da bi se ubrzao postupak vakcinacije, formular je potrebno odštampati i unaprijed ručno popuniti, te ponijeti sa sobom na vakcinaciju, navode iz Komore.

– Prevoz do Beograda i nazad privrednici obezbjeđuju u sopstvenoj režiji, ali su oslobođeni plaćanja vakcinacije i obaveze posjedovanja PCR testa prilikom ulaska u Srbiju, pod uslovom da u Srbiju ulaze na graničnim prelazima direktno iz Republike Srpske, odnosno BiH – naveli su iz Komore.