Grad Trebinje
Bosna i Hercegovina

Influenserka iz Tuzle kandidat na lokalnim izborima: “Želim pomoći mladim ljudima”

Jahić studira međunarodne finansije na Američkom sveučilištu u Bosni i Hercegovini, a na Instagramu je prati preko 170 hiljada korisnika

Tuzlanka Emina Jahić (21), Instagram ličnost koju na toj društvenoj mreži prati 170 hiljada korisnika, objavila je da će se kandidovati na nadolazećim lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini.

Jahić je na Instagramu objavila da će se kandidovati za mjesto vijećnice u Gradskom vijeću Tuzle te da će na izbore izaći kao kandidatkinja stranke Demokratska fronta (DF) čiji je predsjednik Željko Komšić. Navela je i da se na izbornoj listi nalazi na 28. mjestu.

“Kao mlada osoba, svjesna sam položaja mladih u današnjem društvu kao i problema s kojima se svakodnevno susrećemo. Stoga, kao predstavnica Foruma mladih DF-a, fokus mog djelovanja bit će poboljšanje položaja mladih”, napisala je Jahić u objavi.

“Jedan od problema na koji se želim fokusirati, a s kojim se većina susreće je stjecanje prvog radnog iskustva kao preduvjet za dalje zapošljavanje. U narednom periodu, želim čuti Vaše probleme i prijedloge kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu”, nastavila je.

“Pored toga, radit ću i na poboljšanju uslova života svih nas u mjesnim zajednicama koje pripadaju gradu Tuzla, te uz Vašu pomoć, napraviti od naše Tuzle bolje mjesto za život”, zaključila je.

Jahić je u “o meni” dijelu svog Instagram profila navela da na Američkom sveučilištu u Bosni i Hercegovini studira međunarodne finansije.

View this post on Instagram

In love with Sarajevo ❤️ #tb

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

View this post on Instagram

Wine a little, laugh a lot. 🍷

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

View this post on Instagram

It’s #picnic time🍷🧀

A post shared by Emina Jahić (@emiinajahic) on

Povezane vijesti

U Mostaru počeli pregovori: Jedno važno mjesto pripada i Srbima

admin

PONOVO NA GLASANJE CIK BiH poništila izbore u Srebrenici i Doboju

admin

Bakalar: Ponovno brojanje svih glasova u Mostaru nije loša ideja

admin

Mostar: Srpskim posmatračima nije dozvoljeno na uđu na više biračkih mjesta

admin

Mostarski Srbi odbili da se sastanu sa Inckom

admin

Zoran-Zoka Janković: Milivojević je antifašista, neće oštetiti ni jednog Mostarca

admin