Grad Trebinje
Video Region

Kako je Krivokapić isključio sve političare iz Vlade

Kad je ulazio u izbornu trku, Zdravko Krivokapić je morao da se bori protiv političke ajkule otelotvorene u liku Mila Đukanovića. Nakon izbora, kad su svi mislili da je opozicija ušla u “mirne luke”, krenula je borba sa šakalima koji su nanjušili priliku da ostvare svoje višedecenijske snove i preuzmu vlast.

Koliko je peripetija bilo pri sastavljanu nove crnogorske vlade, najbolje znaju Krivokapić i predstavnici Demokratskog fronta. Ono što je dolazilo do javnosti, pokazuje da su višedecenijski opozicionari(staž proveden van vlasti govori koliko su bili uspešni u svom poslu) nisu lako prihvatili to što neće biti deo nove vlasti i nakon poraza stranke Mila Đukanovića na izborima.

Otrovne strelice u pravcu Krivokapića, Bečića, Abazovića, redom su ispljivali lideri DF Andrija Mandić, Milan Knežević, Nebojša Medojević, izjednačavajući novu, još neformiranu vlast sa režimom autokrate koji je trideset godina držao sve poluge moći u svojim rukama.

I da… Bilo bi nepošteno zanemariti ulogu Demokratskog fronta u pobedi nad režimom Mila Đukanovića, ali kao da je sindrom “Kalimera” obuhvatio lidere ovog pokreta, te su tako sve njihove izjave počele da liče na citat gore pomenutog lika – “To je nepravda”.

Nakon što im je predstavljena ekspertska Vlada, koju mahom čine javnosti nepoznati ljudi, lideri Demokratskog fronta su nastavili da tvrde kako nisu zadovoljni, optužujući “Udbu i crkvu” da su ih sinergično sputavila na putu ka foteljama.

Tako je lider Nove srpske demokratije i jedan od vodećih lica DF Andrija Mandić rekao je da su se stvari “razjasnile” i da je njihova koalicija mnogo pretrpela u prethodno vreme.

“Izrečeno je mnogo ružnih reči, koliko smo pohlepni političari. Evo, mandatar je ponudio spisak i znam samo jednog čoveka. Ispada da su drugi želeli mesta”, rekao je Mandić nakon sastanka sa mandatarom za novu vladu Crne Gore Zdravkom Кrivokapićem.

Njegov kolega iz DF-a, lider Demokratske narodne partije, Milan Кnežević je zatim dodao:

“Oni koji su vodili udbaške kampanje protiv DF-a trebalo bi večeras da spuste glavu. Mandatar je predstavio vladu, a autentični predstavnici ne mogu biti na ključnim funkcijama. “Građani su večeras videli kako se poštuje izborna volja. Mandatar će u narednih 200 dana imati test i rekli smo mu da nas njegovi kandidati za ministre ne zanimaju, zanima nas samo on i on će biti naš dužnik u narednom periodu””, rekao je Кnežević.

Nešto ranije, još jedan član DF Nebojša Medojević je izjavio da se njegov koalicioni partner Krivokapić sprda sa državom, ističući da je nova izvršna vlast “Milova vlada nastavka”.

Iako su, po svemu viđenom, prihvatili Krivokapićev koncept ekspertske vlade, Mandić, Knežević i Medojević nisu izašli iz uloge na koju su navikli tokom prethodnih decenija. Opoziciono delovanje u odnosu na sopstvene koalicione partnere potvrđuje ono pravilo tipično za balkanske političare – ako nisam u fotelji, kao da nisam ni u vlasti. A interes građana? Koga je još briga za to.

Povezane vijesti

Premijer Crne Gore u Trebinju na promociji knjige o mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju

admin

Krivokapić: Vlada veliko razočaranje za treće strane jer su mislile da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa

admin

Eparhija ZHiP upisana u Jеdinstvеnu еvidеnciju vjеrskih zajеdnica CG

admin

Krivokapić poručio Mandiću “Srpski narod nije tvoja prćija”

admin

Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja Ugovora sa SPC

admin

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišljaju priče, šta će biti kada se otkrije ko se tajno sastajao sa Đukanovićem

admin