Grad Trebinje
Region

Krivokapić: Vlada veliko razočaranje za treće strane jer su mislile da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa

“Ova Vlada je velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane građane, koji konačno poslije 30 godina nakon vladavine jedne partije imaju nadu da bi mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima”

Vlada Crne Gore je veliko razočaranje za treće strane, jer su mislili da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa zemlje nakon izbora, ali i velika nada za naše eurofilski i prozapadno orijentisane građane, koji konačno poslije 30 godina nakon vladavine jedne partije imaju nadu da bi ova Vlada mogla da se izbori sa prethodnim nedostacima.

To je tokom razgovora sa premijerom Velike Britanije Borisom Džonsonom kazao premijer Zdravko Krivokapić.

Džonson je, saopšteno je iz Vlade, izrazio zadovoljstvo što ima priliku da ugosti Krivokapića.

“Ovo je istorijski trenutak za našu državu, jer po prvi put premijer Ujedinjenog Kraljevstva ima priliku da ugosti premijera Crne Gore”, kazao je Džonson.

Krivokapić je, kako je saopšteno, poručio da se nova Vlada bori kako protiv uticaja trećih strana, tako i protiv zarobljene države.

“Stabilokratije nisu vrijednosti koje mi kao Vlada i kao društvo dijelimo, a pogotovo ne za UK, državu koja je prije 800 godina usvojila “Magna Carta Libertatum”, kao prvi znak da svaki nosilac vlasti mora da bude odgovoran pred svojim građanima”, kazao je premijer.

Krivokapić je poručio da je Crna Gora spremna da sasluša predloge partnera, prijatelja, saveznika kako bi istovremeno nastavila putem evropskih i zapadnih vrijednosti, ali i pružili građanima stabilnost, pravdu i nepristrasne institucije.

Susret Džonsona i Krivokapića je istorijsk susret premijera dvije zemlje čije se delegacije do sada nijesu ciljano sastajale na najvišem nivou, osim na marginama foruma.

Iz Vlade je saopšteno da je Krivokapić, izrazio zadovoljstvo postignutim dogovorima u toku posjete Ujedinjenom Kraljevstvu, istakavši da ona pored važnosti za nastavak političkog dijaloga i snaženja ukupne saradnje, potvrđuje posvećenost savezništvu članica u okviru NATO. Džonson je saopštio da Ujedinjeno Kraljevstvo podržava reformske procese u Crnoj Gori, kao i napore koje Vlada ulaže u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Džonson je istakao i da Crna Gora ima snažnu podršku u dijelu euroatlantskih integracija.

Krivokapić je juče i danas u okviru posjete Ujeidnjenom Kraljevstvu imao niz sastanaka sa britanskim zvaničnicima.

vijesti.me

Povezane vijesti

Premijer Crne Gore u Trebinju na promociji knjige o mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju

admin

Eparhija ZHiP upisana u Jеdinstvеnu еvidеnciju vjеrskih zajеdnica CG

admin

Krivokapić poručio Mandiću “Srpski narod nije tvoja prćija”

admin

Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja Ugovora sa SPC

admin

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišljaju priče, šta će biti kada se otkrije ko se tajno sastajao sa Đukanovićem

admin

Lideri većine postigli dogovor: “Dritanovim zakonom” razbijaju monopol u tužilaštvu

admin