Grad Trebinje
Region

“Krivokapić je u Skupštinu došao taksijem, a ne majbahom”

Srećko Crnogorac, član ekspertskog tima lidera koalicije “Za budućnost Crne Gore”, izjavio je da je Zdravko Krivokapić, kog je predstavio kao budućeg premijera Crne Gore, na konstitutivnu sjednicu Skupštine došao taksijem, a ne majbahom, aludirajući na skupocjeno vozilo Mila Đukanovića.


“Imali smo priliku da vidimo prezir čovjeka koji je predsjednik Crne Gore, a koji nije došao na tu sjednicu”, rekao je Crnogorac, gostujući u emisiji “Načisto” na televiziji “Vijesti”.

Po pitanju prijedloga mandatara za sastav nove vlade, Crnogorac je rekao da tu Đukanović ima “određenog manevarskog prostora”, ali da se narodna volja mora poštovati.

“Ne postoji ništa što bi njega prisililo da predloži mandatara kojeg nije predložila skupštinska većina”, istakao je Crnogorac, ocjenjujući da je Đukanović čovjek koji je 2016. godine “izvršio jednu diverziju izbornog procesa kroz ‘državni udar’”.

Crnogorac je naveo da, ukoliko bi manjinske stranke pristale da budu dio nove vlasti, onda bi Crna Gora de fakto imala vladu nacionalnog jedinstva.

“Nalazimo se pred ekonomskom krizom koju nam je pripremila nekompetentnošću DPS. Politička kriza i dalje traje i nadam se da će brzo biti okončana. Najbolje što možemo učiniti je da imamo vladu nacionalnog jedinstva”, rekao je Crnogorac.

On je istakao da se sastav Vlade Crne Gore neće praviti ni u Vašingtonu, Briselu, Moskvi i Beogradu, već u Podgorici, prenijele su “Vijesti”“.

“Siguran sam da će Krivokapić doći do najboljih rješenja. Ko će se naći u kom resoru, to isključivo zavisi od mandatara”, rekao je Crnogorac.

Sputniknews.com

Povezane vijesti

Premijer Crne Gore u Trebinju na promociji knjige o mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju

admin

Krivokapić: Vlada veliko razočaranje za treće strane jer su mislile da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa

admin

Eparhija ZHiP upisana u Jеdinstvеnu еvidеnciju vjеrskih zajеdnica CG

admin

Krivokapić poručio Mandiću “Srpski narod nije tvoja prćija”

admin

Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja Ugovora sa SPC

admin

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišljaju priče, šta će biti kada se otkrije ko se tajno sastajao sa Đukanovićem

admin