Grad Trebinje
Region

Krivokapić: Svi će morati da dokažu porijeklo svoje imovine, ispitaćemo sve odluke o dodjeli stanova i kredita!

Krivokapić je podvukao da se Crna Gora nalazi u velikim ekonomskim problemima, koji lako mogu da impliciraju i socijalne probleme.

Nova vlada će preispitati sve odluke o dodjeli stanova i stambenih kredita pod povoljnim uslovima funkcionerima odlazeće vlasti, a u svakom slučaju gdje se otkriju nepravilnosti biće preduzete odgovarajuće zakonske mjere sa ciljem da se imovina vrati državi, saopštili su „Danu“ predstavnici pobjedničkih koalicija „Za budućnost Crne Gore“, „Mir je naša nacija“ i „Crno na bijelo“.

Prof. dr Zdravko Krivokapić izjavio je da je u pojedinim situacijama bilo zaista očigledno da je država oštećena, zbog čega će ovaj slučaj nova vlast tretirati kao i svaku drugu aferu:

– Donošenje Zakona o porijeklu imovine će biti jedan od glavnih zadataka nove vlade. Razmislićemo i o eventualnom obrazovanju vladine komisije ili inicirati formiranje parlamentarnog anketnog odbora koji bi pomogli pravosuđu u prikupljanju i obradi dokaza, naglasio je za Dan Zdravko Krivokapić.

Krivokapić je podvukao da se Crna Gora nalazi u velikim ekonomskim problemima, koji lako mogu da impliciraju i socijalne probleme.

– Uložićemo maksimalni napor da se iskorijeni korupcija, ali i da se preispitaju sumnjivi tenderi, podsticaji i transferna plaćanja državnim službenicima, uključujući i nezakonitu dodjelu stanova, zaključio je u izjavi za Dan Zdravko Krivokapić.

Poslanik koalicije „Crno na bijelo“ Miloš Konatar, takođe, naglasio je spremnost u borbi protiv korupcije.

– Preispitaćemo takve odluke. Ko je dobijao takve stanove i pod kakvim uslovima su dodjeljivani. Svi oni koji se budu ogriješili o zakon odgovaraće pred nadležnim organima, poručio je Konatar u izjavi za Dan.

Poslanik Dragan Krapović, ispred koalicije „Mir je naša nacija“ istakao je mogućnost parlamentarne istrage po ovom pitanju.

– Takođe, tu su i posebne vladine komisije, ali i drugi modeli, a sve u skladu sa Ustavom i zakonima države Crne Gore. Preispitaćemo određene odluke, to nam nalaže i integracioni put, a koga bez pravnih i političkih epiloga brojnih afera sigurno ne može biti, istakao je Krapović u izjavi za Dan.

Pratite nas i putem Vibera

Povezane vijesti

Premijer Crne Gore u Trebinju na promociji knjige o mitropolitu Amfilohiju i episkopu Atanasiju

admin

Krivokapić: Vlada veliko razočaranje za treće strane jer su mislile da bi moglo doći do promjene spoljnopolitičkog kursa

admin

Eparhija ZHiP upisana u Jеdinstvеnu еvidеnciju vjеrskih zajеdnica CG

admin

Krivokapić poručio Mandiću “Srpski narod nije tvoja prćija”

admin

Krivokapić: Uskoro termin potpisivanja Ugovora sa SPC

admin

Krivokapić: Lideri DF-da ne izmišljaju priče, šta će biti kada se otkrije ko se tajno sastajao sa Đukanovićem

admin