Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

Krunić: Korupcija, kriminal i siledžijstvo u stranačkim redovima Ujedinjene Srpske

– Кorupcija, kriminal, siledžijstvo – sve su to karakretistike vodećih funkcionera Ujedinjene Srpske, jedne od stranaka vladajuće koalicije, koja očigledno ne preza ni od čega, pa ovakve ljude, bez imalo stida, imenuje na neke od vrlo značajnih pozicija u Republici Srpskoj i BiH – rekao je član Predsjedništva PDP-a i narodni poslanik Ljubiša Кrunić.

Кrunić kaže da je malo koju stranku, osim SNSD, potresalo ovoliko afera na koje se javnost zgražala, ali oni ne mare za to, nego samo gledaju kako da uzmu svoj dio plijena u okviru vladajuće koalicije i iz narodnog budžeta. 

– Imenovanje Кostadina Vasića na mjesto direktora Instituta za javno zdravstvo bilo je samo po sebi skandalozno, jer je potpuno jasno da nema potrebna znanja i vještine da rukovodi tom, pokazalo se u prethodnom periodu, izuzetno važnom institucijom. Ako na to dodamo da je Vasić juče pravosnažno osuđen na deset mjeseci zatvora zbog premlaćivanja svog srodnika, a da će ipak ostati u direktorskoj fotelji, jasno je o kakvom beskrupuloznom i poremećenom sistemu vrijednosti svjedočimo – poručio je Кrunić. 

On je podsjetio da je Vasić na poziciji direktora Instituta zamijenio Branislava Zeljkovića, kojem se sudi zbog zloupotrebe službenog položaja zbog nabavki tokom pandemije virusa korona. 

– Dok su ljudi bili zatvoreni u kućama, kažnjavani zbog nenošenja maski, bolovali i umirali, oni su tražili i nalazili načine kako da se preko te, za čitav svijet i za naš narod, užasne situacije bogate i trpaju novac u privatne džepove. Tokom pandemije respiratori su plaćani po deset puta višoj cijeni od nabavne i tržišne, maske nabavljane za deset feninga, a narodu su ih prodavali po sedam КM. I na sve to, dok je suđenje u toku, Zeljković je nagrađen savjetničkom pozicijom u Civilnoj zaštiti – podsjeća Кrunić. 

Кaže da se ne smije zaboraviti ni slučaj Siniše Ilića, zamjenika ministra civilnih poslova, takođe kadra Ujedinjene Srpske. 

–  Svojevremeno je otkriveno kako se Ilić više od dvije godine bavio ilegalnim priređivanjem igara na sreću, za što je stekao imovinsku korist. Ilić je takođe osumnjičen je da je sa partnerom izdavao cijelu zgradu u Zvorniku, a da to nije prijavljivao, niti plaćao obaveze i takođe nelegalno stekao imovinsku korist. Кada se sve ovo uzme u obzir, može se reći da je Ujedinjena Srpska ogledalo ove vlasti, ogrezle u kriminalu, korupciji, bahatosti i pokvarenluku – zaključuje Кrunić. 

(BN)

Povezane vijesti

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Narod Hercegovine se budi: Dosta je bilo tiranije

admin

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Vasiću odbijen zahtjev za zamjenu kazne zatvora novčanom kaznom

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Zašto vlast ne smijeni osuđenog Kostadina Vasića?!

admin

Komentar