Grad Trebinje
Republika Srpska

“Narod od nas očekuje jedinstvo” Nešić i Borenović odgovorili Vukanoviću na prozivke

Nakon što je narodni poslanik Nebojša Vukanović opet „raskinuo“ sa opozicijom, zamjerajući najviše opozicionarima što su prihvatili koncept predsjednika DNS Nenada Nešića, koji se postavio, kako kaže, kao ravnopravan partner lideru SDS Mirku Šaroviću i lideru PDP Branislavu Borenoviću, Nešić je poručio da je “sada potrebno opoziciono jedinstvo”.

Naime, narodni poslanik iz Trebinja ponovo je „raskinuo“ sa opozicijom poručivši da vjeruje da će Lista za pravdu i red, koju predvodi, na narednim izborima osvojiti više glasova nego PDP, a kao jedan od glavnih razloga za neslaganje sa opozicionim liderima istakao je djelovanje predsjednika DNS Nenada Nešića, za kojeg tvrdi da je blizak sa Dodikom.

– Ne možete biti bliski s vlastima i očekivati da vam narod vjeruje – rekao je Vukanović.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Opozicionim liderima je poručio da on neće dolaziti ni na kakve sastanke s njima.

Čitav život sam posvetio ovome i sve sam stavio na kocku i žrtvovao boreći se za opštu stvar i ne mogu da dozvolim da neko ko je dio tog sistema protiv kojeg sam se borio odjednom dođe ovamo i počne da mi govori kako treba šta da se radi. Ne može – kategoričan je Vukanović.

Političkim saradnicima je poručio: „Osjećam se odbačen, kao trinaesto prase“.

Na ove navode predsjednik DNS Nenad Nešić odgovara da Vukanović svojim djelovanjem nanosi štetu opoziciji.

– Narod od nas očekuje jedinstvo koje će donijeti promjene u Republiku Srpsku. Zbog naroda sam spreman da pređem preko nekih stvari koje govori i radi Nebojša Vukanović – kazao je Nešić za Srpskainfo.

Dodaje da je sada potrebno opoziciono jedinstvo.

Pravili smo kompromise, i sami sa sobom i unutar naših stranaka, mislim na sve opozicione stranke. Jedini koji nijednom nije pokazao dobru volju za to, nego je svima nama ovdje na ovaj ili onaj način nalazio mane i držao pridike, jeste gospodin Vukanović. Čak mi je savjetovao da napustim mjesto predsjednika DNS, zaboravljajući da je mene ipak izabrala skupština DNS. Sve sam to stavljao u stranu zarad opšteg dobra. Prvi sam bio koji ga je podržao kada je bio uhapšen. Moj oprost za sve frustracije i laži i neistine nije tražio, a moj broj ima – rekao je Nešić.

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Što se DNS tiče, dodao je, on može ili drugačije od ovoga do sada ili sam.

– DNS i ja ćemo mu uvijek pružiti ruku, koja će značiti promjene i bolje sutra za srpski narod i Republiku Srpsku. Vidjećemo da li će Vukanović biti dovoljno jak i veliki da se izdigne iznad svoje lične sujete, da prihvati tu ruku i kaže: “Idemo pobijediti za Srpsku i njen narod” –  zaključio je Nešić.

Predsjednik PDP Branislav Borenović izjavio je za Srpskainfo da je Vukanović važna karika za opoziciju.

FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

– Karakter prošlog sastanka koji je održala opozicija, a na kojem nije prisustvovao Vukanović, objasnio je gospodin Šarović, koji je tada bio i domaćin. Sa moje strane, Vukan je naš saborac, prijatelj, brat i neću dopustiti da se naruše odnosi, jer cijenim njegovu iskrenu opozicionu borbu i principijelnost – rekao je Borenović.

Podsjećamo da je nakon sastanka lidera opozicionih stranaka, predsjednik SDS Mirko Šarović obrazlažući zašto Nebojša Vukanović nije bio na sastanku, rekao da su u prostorijama SDS bile samo stranke čiji su lideri potpisnici dogovora stranaka u Narodnoj skupštini.

Uostalom, mi smo jedine palamentarne stranke u RS i na državnom nivou. Kada budemo razgovarali na sastancima opozicije u širem sastavu, u kontinuitetu, biće pozvani svi oni o kojima govorite i možda još neki novi. Ovo je format prilagođen stavovima i zaključcima NSRS. Oni koji nisu u tome učestvovali, smatramo da nije bilo važno da danas budu s nama – rekao je Šarović tada.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

Sve što je vlast Srpske obećala, ništa nije ispunila /VIDEO/

admin

Na pomolu svadba: Ženi se Nebojša Vukanović

admin

Jelena Trivić kod Nebojše Vukanovića

admin

Zvali su ga “hercegovački Draško”, a sad ga zovu “mali Vukan”: Student pomeo na izborima iskusne političare i postao NAJMLAĐI POSLANIK U SRPSKOJ

admin

Vukanović: Prezirem Šmita! Ima dil sa Dodikom! (Video)

admin

Vukanović o rezultatima izbora: Kandidatura Vojina Mijatovića je bila plod dogovora s Dodikom

admin