Grad Trebinje
Republika Srpska Izdvojeno

Neobjašnjivo je da Čubrilović zove Čovića i Bakira

“U trenutku krize koja je izazvana nametanjem Inckove odluke koja se tiče vrlo osjetljive teme za sve narode u BiH, vladajućoj strukturi palo je na pamet da za svečanu govornicu Narodne skupštine Republike Srpske pozove Dragana Čovića, strateškog partnera SNSD-a, koji kroz djelovanje svoje stranke slavi neke od najmonstruoznijih počinilaca genocida nad srpskim narodom.”

Kazao je ovo rekao je LJubiša Krunić, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske. 

Nema grada, kaže Krunić, u kojem je na vlasti HDZ da neka od ulica ne nosi imena ustaških ideologa, gdje nisu prefarbani ćirilični natpisi, a ni Miloradu Dodiku nije bilo teško da se svojevremeno sa Čovićem sastaje odmah nakon njegovog „hodočašća“ u Blajburg.

Krunić kaže da dijalog mora postojati, ali da govornica NSRS nije mjesto za to, niti jednostrano obraćanje Čovića može doprinijeti relaksiranju odnosa. 

– Uvijek smo za dijalog, prevazilaženje razlika i relaksiranje odnosa, ali ovo nije način za to. Hoće li Čović za svečanom govornicom najstarije i najznačajnije institucije Republike Srpske reći da je pogrešno da mostarske ulice nose nazive Mile Budaka, tvorca krilatice „Srbe na vrbe“, Jure Francetića, komandanta ustaških jedinica u BiH, Ive Zelenike Tovarnika i drugih ideologa najmonstruoznijeg pokreta u Drugom svjetskom ratu?

Hoće li to učiniti bar zbog stradalnika iz Potkozarja i hercegovačkih jama koje su punili oni koje slavi? Teško je to za očekivati. I da se ne bismo vraćali daleko u prošlost, hoće li Dodik tražiti da se Srbima obezbijedi jednakost u svim kantonima gdje vlada HDZ, otvarnje pregovora sa Hrvatskom po pitanju Trgovske gore, pa bar kao uslugu za zalaganje za treći entitet, rješavanje „hrvatskog pitanja“ u BiH, Pelješkog mosta ili predaju jasenovačke građe Hrvatima koji na taj način mogu da se revizionistički odnose prema istoriji?

Neće, jer je bio i ostao agent hrvatskih interesa, istakao je Krunić. 

On kaže da se još uvijek ne može načuditi ideji da se na sjednicu Narodne skupštine Republike Srpske pozovu Bakir Izetbegović i Dragan Čović, te da je potpuno neobjašnjiv apsurd tog postupka.

(BN)

Povezane vijesti

Da li je na pomolu NOVA OPOZICIONA STRANKA: Trivićeva na izlaznim vratima PDP, ali nema namjeru da ode sama

admin

Narod Hercegovine se budi: Dosta je bilo tiranije

admin

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Šta je vlast Srpske dužna hrvatskim službama?!

admin

Krunić: Korupcija, kriminal i siledžijstvo u stranačkim redovima Ujedinjene Srpske

admin

Krunić o boravku Trišić Babić u Parizu “Dok druge naziva soroševcima, Dodikovi najbliži saradnici obilaze konferencije”

admin