Grad Trebinje
Odbojka

Odbojkašice Srbije doživjele prvi poraz, slijede mečevi odluke za olimpijsku vizu

Odbojkašice Srbije doživjele su prvi poraz u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Posle četiri vezane pobjede, svjetske šampionke nisu uspjele da nadigraju Dominikansku Republiku – jutarnji meč u Kini završen je rezultatom 3:1 (25:23, 18:25, 25:23, 25:17).

Pokazalo se još jednom da Dominikana ne odgovara timu Srbije. Morale su za svaki poen da se pomuče srpske odbojkašice, dok su fizički snažne protivnice igrale izuzetno brzo i jako.

Pokušavao je Đovani Gvideti da brojnim izmjenama promijeni ritam igre, međutim, nije bilo rešenja. Dominikana je upisala četvrtu pobjedu u poslednjih šest mečeva sa Srbijom – drugu ovog ljeta.

Tijana Bošković je meč završila sa 32 poena, Aleksandra Uzelac je imala 12, Sara Lozo osam, Jovana Stevanović sedam, a Maja Aleksić pet. Na drugoj strani je Gajla Gonsales imala 18, Elizabet Martines je dodala 16, a Paola Penja 13 poena. 

U krajnjoj statistici Srbija je imala bolji učinak u napadu i bloku, ali je napravila čak deset grešaka više – u končanom zbiru 29 poena je poklonjeno rivalu.

“Plave dame” sada imaju skor sa 4-1. Do kraja turnira u Ningbou čekaju ih još dueli sa Holandijom i Kinom.

U grupi A sada više nema neporaženih ekipa – Srbija i Dominikana imaju učinak 4-1, uz po 12 osvojenih bodova. Tokom petka sastaće se još Kanada – Ukrajina, Češka – Meksiko i Kina – Holandija.

Komentar