Grad Trebinje
Trebinje

Otvorena izložba radova učenika Gimnazije na temu “Vijek Gimnazije u Trebinju”

Povodom obilježavanja jubileja – 100 godina postojanja i rada Gimnazije „Jovan Dučić“ u Trebinju, u Galeriji Muzeja Hercegovine otvorena je izložba radova učenika ove škole na temu „Vijek Gimnazije u Trebinju“.

Prvu nagradu za literarni rad pod nazivom „Čas traje i trajaće“ dobila je Mia Mijanović, koja je rekla da joj je velika čast i zadovoljstvo što je baš njen rad izabran za najbolji.

„Konkurencija je, kao i uvijek, bila veoma jaka i naša škola obiluje velikim brojem talenata, ne samo za pisanje, već i za slikanje. Gimnazija je za mene veoma značajna, to je škola koja mi osim znanja pruža i vaspitanje, prijateljstva i ona predstavlja bitnu osnovu za dalje obrazovanje“, kazala je Mia.

Na likovnom konkursu prvo mjesto su osvojili Anastasija Tomić i Stanko Milović, koji su radili u paru.

„Nismo imali puno vremena da naslikamo rad, što ne bismo uspjeli bez podrške profesora. Odlučili smo da na dva velika platna naslikamo oči, jer svi znamo da su one ogledalo duše i mi ćemo u očima uvijek nositi našu Gimnaziju“, istakla je Anastasija.

Stanko se zahvalio svim profesorima, jer ne dozvoljavaju da se uguši kreativnost kod učenika.

Direktor trebinjske Gimnazije, Mišo Pešić rekao je da je zadovoljstvo otvoriti izložbu radova ovako talentovanih mladih ljudi.

„Svakako da Gimnazija ima veliki broj učenika nadarenih za slikanje i pisanje, koji su bili učesnici na mnogim konkursima. Takođe, tu su i profesori koji se trude da kod njih probude interesovanje za umjetnost. Danas su se ovdje okupili i bivši radnici Gimnazije i naša ideja je bila da ovo bude susret generacija, kako bismo svi zajedno evocirali uspomene na prošlo vrijeme. Nadam se da ćemo večerašnjom Svečanom akademijom na dostojan način obilježiti vijek postojanja Gimnazije“, istakao je Pešić.

Gradonačenik Trebinja Mirko Ćurić kazao je da su se potrudili da prigodnim programom obilježe stogodišnjicu postojanja trebinjske Gimnazije.

„Radovi ovih talentovanih, mladih ljudi su dokaz da Gimnazija nastavlja koracima kojima je išla i na samom početku. Zahvalio bih se svim profesorima, kako onima koji su ranije predavali, tako i profesorima koji su trenutno angažovani, ali naravno i đacima ove škole. Uprkos teškim uslovima, đaci uspijevaju da ostvare izuzetne rezultate, što znači da za njih nema prepreke i oduševljen sam radovima koje smo imali priliku da vidimo i čujemo danas“, dodao je Ćurić.

Povezane vijesti

Još se čeka na izgradnju trebinjske Gimnazije (Video)

admin

Novi smjerovi u trebinjskim srednjim školama

admin

Predstavljamo vam Ivanu Radovanović, đaka generacije Gimnazije “Jovan Dučić” (Audio)

admin

Gimnazija obilježila vijek postojanja (Video)

admin

Zemljaci nagradili najboljeg trebinjskog gimnazijalca: Stipendija za Luku Sušića od Udruženja “Stara Hercegovina”

admin

Veće interesovanje za stručne škole u Trebinju

admin