Grad Trebinje
Trebinje

Veće interesovanje za stručne škole u Trebinju

Prema rezultatima prvog upisnog roka, svršeni osnovci u Trebinju ove godine su bili više zainteresovani za stručne škole nego za gimnaziju.

U Gimnaziji „Jovan Dučić“ ostala su 24 slobodna mjesta, a  u Tehničkoj školi u drugom upisnom roku za buduće srednjoškolace slobodna su ukupno tri mjesta, u trogodišnjoj školi za zanimanje mehaničar mehatronike, pneumatike i hidraulike.

U Centru srednjih škola nakon prvog upisnog roka u prve razrede u školskoj  2021/2022. godini nema slobodnih mjesta, a oko 20 zainteresovanih učenika za neka od zanimanja u ovoj školi ostalo je neupisano.

Prema riječima direktorice Nedjeljke Ilijić, najveće interesovanje vladalo je za upis u medicinsku i ekonomsku školu.

U ovoj školi upisano je i trogodišnje kombinovano odjeljenje deficitarnih zanimanja, kuvar – agroproizvođač, a odlukom Vlade RS učenici će dobijati stipendije od po 100 KM i plaćen prevoz.

U Tehničkoj školi deficitarna zanimanja su električar i mehaničar mehatronike, pneumatike i hidraulike, gdje će učenici, takođe, dobijati stipendije i imati plaćen prevoz ukoliko putuju do škole.

U Republici Srpskoj je danas počela predaja dokumenata za upis učenika u prve razrede srednjih škola u drugom upisnom roku.

Radio Trebinje

Povezane vijesti

Još se čeka na izgradnju trebinjske Gimnazije (Video)

admin

Novi smjerovi u trebinjskim srednjim školama

admin

Predstavljamo vam Ivanu Radovanović, đaka generacije Gimnazije “Jovan Dučić” (Audio)

admin

Gimnazija obilježila vijek postojanja (Video)

admin

Otvorena izložba radova učenika Gimnazije na temu “Vijek Gimnazije u Trebinju”

admin

Zemljaci nagradili najboljeg trebinjskog gimnazijalca: Stipendija za Luku Sušića od Udruženja “Stara Hercegovina”

admin