Grad Trebinje
Hercegovina

Pogoršana epidemiološka situacija, djeca među zaraženima virusom korona u Bileći

Epidemiološka situacija u Bileći se pogoršala, virusom korona je zaraženo 40 osoba, a među njima ima i djece, izjavila je Srni ljekar u Domu zdravlja “Sveti Luka” Dragana Tešanović.

Posljednjih dana imali smo i povećan broj djece sa simptomima virusa, a uglavnom su to lakše kliničke slike – rekla je Tešanovićeva, koja je član kovid tima u bilećkom Domu zdravlja.

Ona je ukazala da veći problem predstavljaju teže kliničke slike kod pacijenata, nego veliki broj pozitivnih na korona virus.

Tešanovićeva je navela da se u ovoj opštini više od 100 ljudi nalazi u izolaciji i da se njihovi zdravstveno stanje prati.

– Kao što možemo i čuti, u cijeloj regiji je nepovoljna epidemiološka situacija, a u Bileći je dobro što nema slučajeva da se virus ponavlja kod onih koji su ga prebolovali – dodala je Tešanovićeva.

Ona je apelovala da se poštuju propisane mjere Kriznog štaba i da se svi koji primijete simptome infekcije na vrijeme jave svom porodičnom ili dežurnom ljekaru i poštuju instrukcije.

U bilećkom Domu zdravlja počelo je i dobrovoljno prijavljivanje zainteresovanih za vakcinaciju, a spiskovi sa imenima će biti proslijeđeni Institutu za javno zdravstvo, od koga će Dom zdravlja dobiti plan vakcinacije.

U Domu zdravlja u Bileći od početka epidemije testirano je oko 800 uzoraka, a virus korona potvrđen je kod 396 ljudi.

Izvor: Srna

Povezane vijesti

Bilećki vatrogasci protestuju, čule se i vatrogasne sirene

D D

PRIČE S KAMENA: Dragan Vukoje – fizioterapeut (Video)

admin

Odbojkašica Dajana Bošković za “Glas Srpske”: Tati Ljupku najteže padaju naši porazi

admin

Dugovi prethodne vlasti Bilećanima stigli na naplatu: Neminovna otpuštanja radnika

admin

JAVNI KONKURS za izbor i imenovanje sekretara Skupštine opštine Bileća

admin

Vanredna sjednica iza zatvorenih vrata: Bilećki odbornici traže da nadležni rade svoj posao u SLUČAJU MILOŠEVIĆ

admin