Grad Trebinje
Izdvojeno Republika Srpska

POKLONIO I TREĆU GRADONAČELNIČKU PLATU Stanivuković ponovo posjetio Bojaniće iz Bistrice

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je ponovo posjetio porodicu Bojanić koja je početkom marta ostala bez ičeg, jer je u požaru do temelja izgorjela njihova kuća, radionica od koje su živjeli i cijelo imanje.

Stanivuković je ovoj porodici iz sela Bistrica donirao 5.000 KM, odnosno svoju treću gradonačelničku platu. Prvu je poklonio čistačicama u Gradskoj upravu, drugu Kolu srpskih sestara, Karitasu i Merhametu, a ovu treću pogorelcima iz Bistrice.

Stanovuković je zadovoljan kako napreduje izgradnja nove kuće za Bojaniće.

– Veoma je važno da svaki posao koji započnemo, zajedno i završimo. Prije dvadesetak dana ovdje je bila samo ploča, danas vidimo da će ova porodica uskoro dobiti novi krov nad glavom. Grad Banjaluka i građani pomogli su sa 10.000 КM i donacijom materijala preko Civilne zaštite Grada, a takođe smo riješili svu potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekta – rekao je Stanivuković.

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković danas je ponovo posjetio porodicu Bojanić koja je početkom marta ostala bez krova nad glavom nakon što im je požar progutao kuću.

Stanivuković je porodici Bojanić donirao 5.000 KM, odnosno svoju treću gradonačelničku platu. Prvu je poklonio higijeničarakama u Gradskoj upravu, drugu Kolu srpskih sestara, Karitasu i Merhametu, dok je ovu odlučio donirati Bojanićima.

– Veoma je važno da svaki posao koji započnemo, zajedno i završimo. Prije 20-ak dana ovdje je bila samo ploča, ali i naše obećanje da ćemo svi pomoći, danas ova porodica dobija i krov nad glavom. Grad Banja Luka i građani pomogli su sa 10.000 КM i donacijom materijala preko Civilne zaštite Grada, a takođe smo riješili svu potrebnu dokumentaciju za legalizaciju objekta – rekao je Stanivuković.

Ljiljana i Ranko Bojanić su ostali doslovno na ulici i bez ičeg, 28. februara, kada je na njihovom imanju izbio požar, koji se brzo širio, jer se uz kuću nalazila stolarska radionica puna lako zapaljivih materijala.

Iako su vatrogasci stigli u rekornom vremenu, nisu uspjeli spasiti ni kući ni radionicu. Sve je izgorjelo za svega četiri sata.

Ranko Bojanić je ranije uzjavio da je šteta najmanje 300.000 KM, a najveći je problem što je ostao bez radionice, u kojoj je zarađivao za porodicu.

Brojni Banjalučani su Bojanićima pritekli u pomoć, pa je izgradnja nove kuće već pri kraju.

srpskainfo.com

Povezane vijesti

Narodni poslanici razgovarali sa građanima u Trebinju (FOTO/VIDEO)

admin

Schmidt u Banjaluci: Mogu li se ljudi ovdje baviti važnim temama, a ne mlatiti politički

admin

Stanivuković objavio kako će izgledati spomenik poginulim borcima Vojske RS

admin

POŽELIO IM SREĆU: Stanivuković posjetio novootvorene banjalučke prostorije Vukanovićeve liste

admin

Jelena Trivić kandidat za PREDSJEDNIKA REPUBLIKE SRPSKE (Video)

admin

Potpisan sporazum u Beogradu, tri miliona evra za projekte u Banjaluci

admin