Grad Trebinje
Region

Policija traga za vlasnikom koji je nezakonito držao lavicu Kiki i iznemoglu je izbacio nasred puta

Lavica Kiki je posle 15 dana teške borbe, izgubila bitku za život. Policija u Srbiji traga za vlasnikom koji ne nezakonito držao lavicu Kiki, a potom je iznemoglu izbacio pored puta u Subotici, saznaje Telegraf.rs.

Prema našim informacijama, slučaj je preuzelo i Osnovno javno tužilaštvo u Subotici.

Vlasnik bi osim za nezakonito držanje, trebalo da odgovara i za zanemarivanje jadne životinje koje je na kraju dovelo do njene smrti.

Lavica Kiki više nije sa nama, saopštio je u subotu Zoo vrt na Paliću.

– Posle 15 dana borbe, izgubila je svoju životnu bitku, uprkos našim najvećim naporima da je povratimo. Kiki je uginula 6.oktobra, oko 21h. Nadamo se da se ovakvi slučajevi zloupotrebe životinja od strane nesavesnih „vlasnika”, kao što je bio njen, više neće događati. Slučaj lavice Kiki pokazao je, nažalost, da dokle god postoje ljudi koji kupuju divlje životinje iz zabave, bez provere uslova za držanje i svesti da moraju da imaju dozvolu za držanje dobijenu isključivo od Ministarstva zaštite životne sredine, u naša prihvatilišta stizaće ptice odsečenih krila sprečene tako da pobegnu, ptice ulepljenih kljunova da ih niko ne bi čuo, životinje različitih vrsta koje ostaju bez vazduha u kutijama u kojima su skučene, pa i takve poput male lavice – poručili su u Zoo vrtu.

1 komentar

Goran Rakić 10.10.2023 at 2:41 pm

Mladunci u takvom stanju se teško oporavljaju ako nisu u okruženju pripadnika svoje vrste ili bar empatično slične (npr. psi ili mačke…).Bez toga nemaju nagon za opstankom.Ne vare hranu,dehidriraju,gasi se organizam.U takvim slučajevima infuzije su privremeno rešenje,nikako u više dana a ovde čak dve sedmice.Samo da su neku jedinku iz vrste doveli da bude uz nju,drugačije bi bilo.

Odgovor

Komentar