Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu (Foto)

Predstavnici grada Trebinja na čelu sa gradonačelnikom Mirkom Ćurićem položili su cvijeće na grob velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića u manastiru Hercegovačka Gračanica na Crkvini, u okviru manifestacije “Dučićeve večeri poezije”.

Delegacija grada Trebinja položila je cvijeće na spomenike Jovanu Dučiću i Petru Petroviću NJegošu i u Gradskom parku u Trebinju.

Program obilježavanja Dučićevih večeri poezije biće nastavljen u Muzeju Hercegovine kada će od 17.30 časova biti predstavljena izložba “Srpske pravoslavne crkve u BiH od 1850. do 1912. godine” iz Fonda Pedagoškog muzeja Beograda, autora Aleksandre Milovanović.

U Narodnoj biblioteci u Trebinju u 18.30 časova biće otvorena izložba legata Jovana Dučića sa projekcijom filma o pjesnikovom legatu, snimljenim u produkciji ove ustanove kulture.

Centralni program manifestacije – svečana akademija pod nazivom “Dvadeset godina poslije” na programu je od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

Jednodnevni program manifestacije održava se, u skladu se epidemiološkim preporukama zbog epidemije virusa korona, na dvadesetu godišnjicu prenosa pjesnikovih zemnih ostataka u rodni grad. 

SRNA

Povezane vijesti

“Najveći patriotizam je raditi za otadžbinu” Šarović se prisjetio povratka Dučića u Hercegovinu prije tačno 21 godinu (VIDEO)

admin

Milo mi Trebinje: Jovan Dučić (Video)

admin

Završene Dučićeve večeri poezije

admin

Sutra “Dučićeve večeri poezije”

admin

“Himеrina krv” – knjiga o usponima i padovima Jovana Dučića

admin