Grad Trebinje
Umjetnost i kultura

Sutra “Dučićeve večeri poezije”

U Trebinju će sutra biti održana tradicionalna manifestacija kulture “Dučićeve večeri poezije”, u čast velikog srpskog pjesnika Jovana Dučića, a pod pokroviteljstvom grada i Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Iz Gradske uprave Trebinje je najavljeno da će jednodnevni program manifestacije, u skladu se epidemiološkim preporukama zbog epidemije virusa korona, biti održan na 20 godina prenošenja pjesnikovih zemnih ostataka iz SAD u rodni grad.

Program obilježavanja “Dučićevih večeri poezije” počeće sutra u 10.00 časova, kada će delegacija grada Trebinja položiti cvijeće na grobno mjesto Jovana Dučića u Hercegovačkoj Gračanici.

U 10.30 časova delegacija grada Trebinja položiće cvijeće na spomenik Jovanu Dučiću i Petru Petroviću NJegošu u Gradskom parku.

U Muzeju Hercegovine od 17.30 biće prikazana izložba “Srpske pravoslavne crkve u BiH od 1850. do 1912. godine” iz Fonda Pedagoškog muzeja Beograda, autora Aleksandre Milovanović.

U Narodnoj biblioteci u Trebinju u 18.30 časova biće otvorena izložba pod nazivom “Iz biblioteke Jovana Dučića” i prikazan kratki film “Legat Jovana Dučića”, u produkciji ove ustanove kulture.

Centralni program manifestacije svečana akademija pod nazivom “Dvadeset godina poslije” na programu je od 20.00 časova u pozorišnoj sali Kulturnog centra.

SRNA

Povezane vijesti

“Najveći patriotizam je raditi za otadžbinu” Šarović se prisjetio povratka Dučića u Hercegovinu prije tačno 21 godinu (VIDEO)

admin

Milo mi Trebinje: Jovan Dučić (Video)

admin

Završene Dučićeve večeri poezije

admin

Položeno cvijeće na spomenike Dučiću i Njegošu (Foto)

admin

“Himеrina krv” – knjiga o usponima i padovima Jovana Dučića

admin