Trebinje

Postavljeni plastenici za socijalno ugrožene kategorije


U Trebinju je završeno postavljanje pet plastenika za socijalno ugrožene korisnike iz ruralnih područja, u okviru projekta podrške plasteničkoj proizvodnji i ekonomskom osnaživanju ovih kategorija stanovništva vrijednog oko 12.000 KM.

Projekat se realizuje uz učešće grada Trebinja, gradskog Agrarnog fonda i Centra za socijalni rad.

Samostalni stručni saradnik za razvoj poljoprivrede u gradskom Agrarnom fondu Svjetlana Vuletić rekla je novinarima da je donator projekta Ministarstvo spoljnih poslova Njemačke, a realizator njemačka nevladina organizacija “ASB” iz Sarajeva, dok je sufinansijer grad Trebinje, koji učestvuje sa oko 30 odsto sredstava.

Ona je podsjetila da je ovo nastavak projekta od prošle godine, kada je na području Trebinja postavljeno 25 plastenika.

Vuletićeva je navela da korisnici imaju obavezu da pripreme zemljište i obezbijede potrošni materijal, te im je preporučeno da zaštite plastenike od mogućih nepovoljnih vremenskih uslova.

Plastenik od 75 metara kvadratnih koji je postavljen u Petrovom polju, jedan je od pet plastenika namijenjenih socijalno ugroženim korisnicima na području Trebinja, uz koji su dobili rasade salate i krastavca.

Radojka Jovović, jedna od korisnica plastenika koja se bavi proizvodnjom paradajza, krastavca, krompira i luka, rekla je da joj je ovaj plastenik dobrodošao, budući da je bez prihoda, te zahvalila Gradskoj upravi i Agrarnom fondu za pomoć.

Osim u Petrovom polju, plastenici su postavljeni u trebinjskim selima Mostaći, Necvijeće, Grab i Vlaška.

SRNA


Povezane vijesti

ZA POHVALU I PRIMJER: Uspješno poslovanje Hercegovačke kuće (Video)

admin

Trebinjskim ratarima oko pola miliona KM

admin

Ova stranica koristi kolačiće kako bi osigurali bolje korisničko iskustvo. Nastavkom korištenja pretpostavićemo da ste saglasni sa primanjem kolačića. Prihvati Pročitaj više