Grad Trebinje
Izdvojeno Trebinje

Banjalučke delicije u Hercegovini, otvara se Krajiška kuća u Trebinju

U Trebinju su u petak počeli građevinski radovi na adaptaciji poslovnog prostora u samom centru grada, u Ulici cara Lazara, koji će biti buduća “Krajiška kuća”, prepoznatljivi brend Banjaluke sa delicijama poljoprivrednih proizvođača s ovog podneblja.

“U Trebinju smo u dogovoru s  gradom pokrenuli projekat ‘Krajiška kuća’. Očekujemo da završetak građevinskih radova omogući ulazak u objekat i njegovo opremanje za rad. Nadamo se da ćemo u toku marta ili aprila uspjeti da završimo ove radove”, potvrdio je za “Nezavisne” Draško Ilić, direktor Centra za razvoj poljoprivrede i sela grada Banjaluka, koji rukovodi ovim objektom.

Iako radovi zbog sveukupne situacije s pandemijom virusa korona malo kasne, na proljeće će “Krajiška kuća” najvjerovatnije primiti prve kupce iz Trebinja i okoline.

Prema ranijim najavama, “Krajiškom kućom” trebalo bi da gazduje Agrarni fond Trebinje, pri kojem djeluje i “Hercegovačka kuća”. Očekuje se da će se, kada radovi budu okončani, na policama “Krajiške kuće” za početak naći više od stotinu autohtonih proizvoda s područja Banjaluke i cijele Krajine, ali će se asortiman vremenom povećavati, kako se radilo i kod “Hercegovačke kuće”.

“Ovo će poboljšati i cjelokupnu turističku ponudu grada. Gastronomska ponuda Trebinja možda je i najkvalitetnija u regionu, a  ‘Hercegovačka kuća’ je postala svojevrsni ‘muzej hercegovačkih ukusa'”, istakao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije grada Trebinje.

Naglasio je da će “Krajiška kuća” svakako doprinijeti proširenju i obogatiti tu vrstu ponude, pogotovo proizvodima koji nisu tipični za Hercegovinu.

“S obzirom na ‘Hercegovačku kuću’ u Banjaluci, mogu da kažem da je ovo jedan primjer dobre prakse u saradnji dva grada koji su našli uzajaman interes na dobrobit i građana i turista koji posjećuju Banjaluku i Trebinje”, kaže Radić.

Ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, mnogo se očekuje i od ovogodišnje turističke sezone, kada bi i ‘Krajiška kuća’ i ‘Hercegovačka kuća’ u prodaji trebalo da imaju izuzetne rezultate.

Draško Ilić istakao je da je plan Centra na čijem je čelu da se, ukoliko njihov plan rada za ovu godinu bude usvojen u Gradskoj upravi, pokrene i inicijativa za otvaranje objekata “Krajiške kuće” u Beogradu i Novom Sadu.

“Najbitnije je da kroz povećan broj prodajnih objekata povećavamo i proizvodnju i preradu unutar naših gazdinstava, a samim tim i njihovu veću zaradu, te zaposlimo što veći broj ljudi u poljoprivredi”, istakao je Ilić.

Nezavisne novine

Povezane vijesti

Otvorena Krajiška kuća u Trebinju (Video)

admin

JOŠ JEDNA PRODAVNICA Sastanak Katića i gradonačelnika Ćurića

admin

Dogovor delegacija Trebinja i Beograda – U srpskoj prestonici se otvara Hercegovačka kuća

admin

HERCEGOVAČKE KUĆE Gradnja i stanovanje (Video)

admin

Raspisan javni poziv za dodjelu mini-grantova

admin

Otvorena prodavnica za penzionere, prva u regionu (Video)

admin